Lördag
30 Jan 1 match
Lördag
13 Feb 1 match
Onsdag
17 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Onsdag
24 Feb 1 match
Lördag
27 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Torsdag
18 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Måndag
22 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match

Ola Hyltén ny Linköpingsforward

30 april 2021 08:54

Ola Hyltén som är en rightfattad vänsterforward är klar för SSL-spel med Linköping inför kommande säsong. 26-åringen kommer närmast från division 1 och spel med Jönköpingsklubben Hovslätt där han snittat närmare två poäng per match de tre senaste tre säsongerna.


-Ola är en kvick spelare som vet hur man levererar poäng och som kommer passa bra in i hur Linköping vill spela innebandy. Vi tror att med Olas målmedvetenhet, hårt arbete och vägledning så kommer han klara av steget till SSL på ett bra sätt, säger Linköpingstränaren David Gillek om Hovslättsförvärvet.

Välkommen till Linköping! Hur är känslan att byta stad och framförallt spela i landets högsta liga SSL?

-Tackar, ja det ska bli riktigt roligt men självklart blir det ett stort steg både att ta klivet upp till SSL och dessutom flytta till en ny stad.

Hur har dina tankar gått nu när du tar nästa steg i din innebandykarriär i Linköping?

-Jag har varit hemmakär och stannat i Jönköping och Hovslätt länge för att jag trivts bra både på och utanför planen. Men nu när Linköping visade intresse så fanns det inte mycket att tveka på. Jag är ju inte junior längre och att få spela SSL har ju varit en dröm hela livet. Så hade jag inte provat på detta så hade jag nog ångrat mig senare i livet.

Du tar nu klivet från division 1 till SSL – hur förbereder du dig för det stora steget?

-Jag inser att steget är stort. Vi i Hovslätt har fått en del möjligheter att träna med ett SSL lag (Mullsjö) och då inser man att det är tempot som är den största skillnaden. Men jag tycker jag gjort bra från mig på division 1 nivå och hoppas kunna utvecklas ytterligare nu när jag kommer till Linköping.

Hur bra koll har du Linköping som SSL-lag?

-Ja jag har väl skaplig koll och följer SSL en del. Men jag kan absolut inte rabbla upp alla spelare i Linköping utan jag får bekanta mig mer med laget, föreningen och staden framöver.

Du har haft många SSL-lag på hyggligt nära håll som JIK, Mullsjö, Växjö och Kalmarsund i Småland. Vad tror du om kommande SSL-säsong?

-Jag vill nog inte ge mig in och gissa utan tycker mest att det ska bli riktigt roligt att få möta de bästa spelarna och se hur det känns när allt skruvas upp en nivå vad det gäller träningsdos och tempo. Men jag hoppas givetvis att Linköping finns med högt upp.

Hur beskriver du dig själv som spelare?

-Det där är alltid svårt. Men jag är en rightfattad forward som petat in en del poäng genom åren. Men är det någon delar jag vill lyfta fram så är det kanske min spelförståelse som hjälper mig att hitta bra lägen för avslut eller assist och att jag jobbar hårt på planen.

  • Ola Hyltén
  • Ålder: 26 (född 1994)
  • Moderklubb: Månsarp IBK

Nyheten publiceras tillsammans med Trademax.se