29 Mar 1 match

Linköping klara för omgång 3 i Svenska cupen efter ny vinst mot Ledberg

11 september 2022 21:38

Nej, det blev inte heller denna säsong någon spänning i derbyt mellan Linköping och Ledberg. Linköping med SSL-status var helt överlägsna och kvällens match slutade 11-2 i Sporthallen och därmed 25-4 totalt över två matcher och avancemanget i Svenska cupen är klart.

Kvällens match i Sporthallen hade inslag av spänning de första tio minuterna då det fortsatt stod 2-1 till hemmalaget. Men precis som i fredagens match så hade Linköping flera växlar till och när Olle Abrahamsson snyggt satte 7-1 på straff hade endast tre minuter av mittperioden passerat och därmed var även match två avgjort.

Därefter valde Linköping att vila en del spelare samtidigt som det blev mer gruff, tjafs och utvisningar trots att matchen kändes avklarad. Oavsett detta fortsatte Linköping ha koll på händelserna och 11-2 till slut kändes logiskt.

En som trivdes i hettan var Martin Karlsson som stod för ett mål och två assist och backen Erik Oweling fortsatt visade fin offensiv form med två mål samtidigt som en annan back Emil Lögdberg levererade två assist.

Vinsterna betyder att Linköping tar sig till omgång tre i svenska cupen där mest troligt Nykvarn väntar (Nykvarn vann första matchen stort mot Salem och returen mellan lagen spelas imorgon måndag).