Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Slutspel väntar för Marre & co - men först AIK i morgon

10 mars 2023 10:06

Efter den imponerande hemmasegern mot Storvreta förra helgen så väntar nu en högintressant slutomgång av SSL. Slutspelsklara Linköping är direkt involverad i bottenstridens utgång, men mest intressant är givetvis vilket lag Linköping möter i kvartsfinalspelet. Vi kollade läget med superrutinerade Martin Karlsson inför morgondagen och slutspelsvalen.


Hur går dina tankar inför slutomgången?

-Jag tycker det känns bra och givetvis är det skönt för oss att gå in i sista omgången utan press och vara slutspelsklara sedan några matcher tillbaka. Och som upplägget är i SSL med hur valen går till inför slutspelet så spelar det ju heller ingen större roll om vi blir 8:a eller 6:a i tabellen. Utan vi vill få med oss en bra match mot AIK inför slutspelet och givetvis hålla oss skadefria.

Linköping tog en riktig skalp när man hemmaslog Storvreta med 7-4 i en match där man imponerad framförallt i tredje perioden. Linköpings vinst innebar också att man hjälpte Falun att säkra seriesegern framför näsan på Storvreta. Men viktigast i denna match var att Linköping fick visa sin styrka mot ett av topplagen nu när slutspelet snart drar igång.

Vad säger du om matchen ni gjorde mot Storvreta?

-Matchen var ändå hyfsat lik en slutspelsmatch där det står 2-2 länge och det är tight och tillknäppt spel och tittar man framåt mot ett slutspel är det ju absolut viktigast att sätta försvarsspelet och att det inte trillar in enkla mål bakåt. Sen får vi ju bra träff på dom med våra spelvändningar i slutet vilket avgör matchen till vår fördel.

I morgon väntar sista omgången av SSL och även om Linköping som sagt redan är klara för slutspel inför mötet med AIK i Solnahallen så finns det en hel del intressanta ingredienser med denna sista match. Bottenstriden där någon av AIK (20 poäng), Hagunda (20 p) och Dalen (19 p) får göra Gävle sällskap och lämna SSL är givetvis mest dramatisk. Linköping kan därmed spela ur AIK från Superligan om Dalen och Hagunda vinner…

Ni kan påverka i nedflyttningsstriden - Hur tror du det slutar och finns det något lag du önskar kvar i SSL eller gärna ser åka ur?

-Egentligen bryr jag mig inte jättemycket om vilket lag som åker ur SSL även om jag kanske inte gråter om jag slipper en resa till Umeå. Men vårt fokus ligger helt på vårt eget spel och som sagt vill vi göra en bra avslutning på grundserien i morgon mot AIK och sätta de viktiga delarna inför slutspelet.

Vad det gäller slutspelsplatserna är detta redan klart (även vilka lag som slutar topp-4 och får välja motstånd). Falun vinner serien och väljer först bland lagen som slutar 5-8 i tabellen. Men när Linköping spöade Storvreta i lördags bjöd man även in Växjö i kampen om andraplatsen. Så det blir antingen Storvreta eller Växjö som väljer motstånd som tvåa. Kalmarsund slutar fyra det står klart redan och får därmed möta det lag som ”blir över” på slutspelsplatserna 5-8.

Hur tror du lagen på plats 1-4 tänker när de ska välja motstånd?

-Jo, jag kan gissa men brukar ha fel, ha ha. Men jag tror ändå Falun tar Mullsjö mest för att de historiskt har gjort det och brukar lösa det relativt enkelt utan att gå på alla cylindrar. Innan vi mötte Storvreta förra helgen var jag rätt säker på att de skulle ta oss men efter matchen är jag inte lika säker längre. Så jag säger att Storvreta tar Pixbo och Växjö tar Helsingborg och då får vi möta Kalmarsund. Men som sagt mycket kan hända och kanske det blir Växjö som väljer efter Falun.

Det finns kanske inget drömmotstånd bland topp-4 lagen men samtidigt känns inget omöjligt. Mot Falun gjorde Linköping en bra hemmamatch för ett par veckor sedan även om det blev förlust, mot Växjö har det slutat oavgjort både borta och hemma (även om det sedan blivit övertidsförluster), Mot Storvreta 1-1 i matcher och Kalmarsund två förluster men där smålänningarna under senare delen av säsongen kanske inte utstrålat samma slagstyrka som innan.

Vad tycker du blir bäst och sämst för Linköping i ett slutspel?

-Det spelar inte jättestor roll utan det blir hett och tufft och bra publiktryck oavsett vilket av topp-4 lagen vi får. Jag personligen kan ta Storvreta och som alla andra som har någorlunda koll på Innebandy så undviker man ju gärna seriesegrarna Falun med alla landslagsspelare.

Detta blir elfte slutspelet för Linköping på de 13 säsonger man varit i SSL (ett missat slutspel och ett pandemiuppehåll) - hur mycket ser du fram mot ett nytt slutspel?

-Som den gamle räv jag är så är det ju nu allt börjar. När slutspelet drar igång så blir det innebandytänk dygnet runt i princip. Matcherna blir hetare, mer publik på läktarna och mer media runt matcherna. Som det är under slutspelet hade man ju önskat att draget runt innebandy och SSL skulle vara även under grundserien. Så detta är den roligaste perioden på säsongen absolut!

Valen till kvartsfinalerna sker direkt efter slutsignalen i morgon och slutspelet drar igång redan torsdag 16/3 eller fredag 17/3 för Linköping med bortamatch. Första hemmamatchen i kvartsfinalserien blir lördag 18/3 eller söndag 19/3 beroende på vilken kvartsfinalserie Linköping hamnar i.

AIK vs Linköping lör 11/3 kl 16:00 i Solnahallen och ni ser matchen på Corren.se eller SportExpressen