Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Det lär bli spänning ända in i kaklet!

20 januari 2020 14:54

Linköping stod för två riktiga topprestationer förra veckan när man slog både Mullsjö och Falun hemma och de välförtjänta poängen gav dessutom en rejäl slutspelsvittring. Nu är det nio matcher kvar av grundserien där motstånd kommer att vara högmotiverat och det lär därmed bli en strid ända in på mållinjen om vi ska få slutspelsfester i Sporthallen till våren.


Förra veckan bjöds hemmapubliken i Linköpings Sporthall på två riktiga höjdarmatcher. I onsdags slog Linköping antagonisten Mullsjö med 4-1 sedan man fullständigt neutraliserat Mais offensiva spel. I lördagskväll var det ohotade serieledarna från Falun som fick känna på hur det är att möta ett heltänt Linköping. Matchen var dramatisk och när röken lagt sig efter straffavgörandet var det Linköping som stod som segrare med 7-6.

Jakt på lagen ovan strecket

Dessa poäng gör att Linköping nu skaffat sig ett fint ”slagläge” inför de nio återstående matcherna som skalla spelas fram till 14:e mars. Laget är dock fortsatt på en nionde plats i tabellen och därmed utanför de eftertraktade slutspelsplatserna. Men med två poäng upp till åttondeplacerade Växjö och ”bara” fem poäng efter Mullsjö på en femteplats så förstår ni att Linköping har stora möjligheter att avancera i den tighta tabellen om man spelar sina kort rätt.

Bra spelschema för Linköping

Förutsättningarna i de återstående matcherna är också bra. Linköping spelar fem av dessa nio matcherna hemma i Sporthallen och faktum är att Linköping skall möta fyra av de fem lag som ligger efter i tabellen, tre av dessa matcher spelas dessutom på hemmaplan. Att Linköping snart har lagen i södra derbygruppen kvar att möta bör vara en fördel på pappret då de gått sämre än lagen i den norra derbygruppen.

Inga simpla matcher kvar

Men vänder man på steken så kan man också konstatera att Linköping kommer att möta högmotiverat motstånd i samtliga matcher som återstår. Visby, Warberg och Höllviken slåss med näbbar och klor för att inte bli degraderade. Jönköping, Växjö, Helsingborg och Dalen är precis som Linköping just nu inblandade i slutspelsstriden. Fjärdeplacerade Kalmarsund vill behålla sin plats i tabellen och då få en eventuell sjundematch på hemmaplan och andraplacerade Pixbo har nog absolut inte gett upp hoppet att nå förstaplatsen i tabellen men framförallt vill man nog hålla Storvreta bakom sig och få välja motstånd så tidigt som möjligt i en kvartsfinal. Med det sagt så kommer alla lag Linköping möter i de resterande grundseriematcherna vara i poängbehov och det lär inte finnas några ”gratispoäng” att hämta i slutspurten.

Dags att slå JIK nu

Första motståndare ut är Jönköping som Linköping möter borta nu på söndag (26/1). JIK är ett lag som gäckat Linköping denna säsong (JIK har vunnit båda mötena med Linköping). Så att det är ett revanschsuget Linköping som åker E4:an söderut kan vi räkna med. Därefter väntar en helg med landslagsuppehåll (VM kval för bl.a. Oskar Hovlund) innan Linköping möter Dalen hemma i Sporthallen lördagen den 8 februari kl 15:00.

Här är resterande grundseriematcher för Linköping:

  • 26/1 Jönköping – borta
  • 8/2 Dalen – hemma
  • 12/2 Höllviken – hemma
  • 16/2 Helsingborg – borta
  • 23/2 Warberg – hemma
  • 1/3 Växjö – borta
  • 4/3 Visby – hemma
  • 8/3 Pixbo – borta
  • 14/3 Kalmarsund - hemma

Tabelläget just nu runt slutspelsstrecket (det skiljer dock lite i antalet spelade matcher)

    1. Mullsjö 36 p
    1. Dalen 36 p
    1. Helsingborg 34 p
    1. Växjö 33 p

    1. Linköping 31 p
    1. Jönköping 28 p

Så förbered er på en spännande period framöver och se till att stötta laget på plats i Sporthallen!