Söndag
10 Sep 1 match
Fredag
15 Sep 1 match
Söndag
24 Sep 1 match
Söndag
01 Okt 1 match
Söndag
08 Okt 1 match
Söndag
15 Okt 1 match
Onsdag
18 Okt 1 match
Lördag
21 Okt 1 match
Tisdag
24 Okt 1 match
Fredag
27 Okt 1 match
Lördag
04 Nov 1 match
Lördag
18 Nov 1 match
Fredag
24 Nov 1 match
Lördag
02 Dec 1 match
Idag 1 match
Söndag
10 Dec 1 match
Onsdag
13 Dec 1 match
Söndag
17 Dec 1 match
Fredag
29 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match

Nu vänder vi blad… - Gillek blickar framåt

23 september 2021 15:16

Linköping fick inte alls den start man önskade på säsongens SSL spel. Noll poäng borta mot nykomlingen Hagunda var givetvis en rejäl missräkning och nu gäller det att spotta i nävarna inför hemmapremiären mot JIK på söndag. Vi tog oss ett snack med tränare David Gillek runt detta.


Premiären blev inte som tänkt och jag vet att det tagit en stund att skaka av sig den matchen - vad är din analys av matchen mot Hagunda?

-Det är klart att det var en tung förlust speciellt med tanke på de olyckliga slutminuterna och att Hagunda är ett lag som vi ska slå och ha bakom oss i tabellen. Premiärer är speciella och att möta en nykomling i första matchen är lurigt och självklart hade det varit annorlunda om vi bara fixat någon poäng i stället för som nu noll. Men det vi tar med oss från matchen är att vi hämtar upp underläge 3-6 till ledning 7-6.

Ja avslutningen blir sedan blytung när Hagunda först gör 7-7 och sedan i slutsekunderna också får in ett avgörande mål på frislag - hur kunde det bli så?

-Vi faller på att vi tar fel beslut i slutminuterna och ibland kommer man undan med felbeslut men denna gång blev vi rejält straffade. Men så är det och man åker alltid på några sådana matcher per säsong och måste ta lärdom av det inför liknande situationer framöver.

Ni hamnade i tidigt underläge och fick sedan jaga under större delen av matchen där Hagunda kunde stå väldigt lågt och enbart satsa på omställningar - var ni inte förberedda för denna matchbild?

-Jo vi visste vilken matchbild det skulle bli. Men i just denna match får Hagunda full utdelning på sin matchplan medan vi inte är tillräckligt disciplinerade i försvarsspelet över hela banan och trots att vi har tillräckligt med bollinnehav lyckas vi inte vinna.

Nu väntar JIK hemma till helgen - jag gissar att det är ett revanschsuget Linköping vi då får se!

-Ja på träningen i går märktes det att både spelare och ledare nu gått vidare och allt fokus är nu framåt med JIK matchen i fokus. Alla vill nu visa vad vi faktiskt kan men Jönköping började bra och vi är inställda på en tuff match på söndag.

Är du redan nu inne på några större förändringar eller tänker du mer att det var en tillfällighet i premiären?

-Nej, det kan jag inte säga utan det handlar om att alla måste höja sig ett snäpp och som sagt att vi blir mer disciplinerade utan att för den skull fega ur.

Just JIK har ju varit något av ett boogie team för Linköping de senaste åren - hur pratar ni runt det faktumet?

-Varje match lever sitt eget liv och tittar man tillbaka på möten med JIK så har vi oftast varit tillräckligt bra för att vinna men av någon anledning har matcherna glidit över till dem. Så nu handlar det om att utnyttja vår fördel i matchbilden för att det är tre poäng vi måste ha mot JIK.

Vad säger du annars om premiäromgången i SSL där inte bara ni hade det tufft utan både Kalmarsund och Storvreta åkte på förluster - överraskad?

-Nej, det är jag egentligen inte. Givetvis hade jag tippat vinster för både oss och Kalmarsund om du frågat innan premiären och det är synd att just vi är inblandade i denna typ av skrällmatcher. Men vi behöver ta oss minst tio matcher in i serien för att se några tydliga tendenser för var årets säsong ska ta vägen.

Linköping vs Jönköping sön 26 sep kl 13:00 i Linköpings Sporthall