03 Apr 1 match
05 Apr 1 match

Oavgjort i het träningsmatch mot Kalmarsund

23 augusti 2020 21:07

Linköping spelade i dag 7-7 (3-2, 1-3, 3-2) i träningsmatchen mot Kalmarsund i Kifab Arena i Kalmar. Matchen hade mer känslor än normala träningsmatcher i augusti och det märktes tydligt att båda lagen var sugna att sätta rervir inför Superligasäsongen.

Linköping och Kalmarsund har de senaste säsongerna en historia av tuffa matcher i SSL och dessutom är dessa båda lag (tillsammans med Mullsjö och Pixbo) kanske främsta utmanarna till Falun och Storvreta i toppen av serien. Dessa faktorer var kanske tillräckliga för att en träningsmatch i augusti bjöd på så mycket hetta.

Kalmarsund gasade på till en tidig 3-0 ledning när halva första perioden spelats och Linköping var då inte inne i matchen. Men succesivt växte Linköpings spel och med två sena mål i perioden var ställningen 3-2 och matchen var återigen vidöppen.

I början av andra perioden kvitterade Linköping och efter målet var frågan vilket lag som skulle koplla greppet. Efter ett antal utvisningar (hårt spel) och fint spel av nye Linköpingsmålvakten Simon Bergström var det ändå Linköping som visade vägen med 3-4 (Jendrisak) 3-5 (Abrahamsson) innan Kim Nilsson avrundade en hetsig period med sitt 4-5 mål.

I tredje vägde matchen länge innan hemmalaget gjorde både 5-5 och 6-5 mitt i perioden. Linköping missade en straff innan Marre Karlsson kvitterade. Kalmarsund tog på nytt ledningen. Linköping fick dock sin chans i 6 mot 4 i slutskedet (Kalmarsund utvisning). Och med lite mer än en minut kvar pressade också Olle Abrahamsson in 7-7 som blev slutresultatet.

Det var lite oklart hur matchen skulle avgöras. Men efter straffläggning var det ändå Kalmarsund som vann matchen.

Målen: Olle Abrahamsson 2, Deny Känzig, Matej Jendrisak, Simon Palmén, Viktor Palm och Marre Karlsson.

Nu blir det ett litet träningsmatchuppehåll innan Linköping möter SSL-nykomlingen Fagerhult hemma i Sporthallen 5 september.