Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Förlust mot Falun efter tuff start på tredje

1 februari 2022 23:08

Linköping lyckades inte slå Falun en andra gång denna säsong trots tre Marre Karlsson mål. Falun vann i kväll med 6-4 (1-1, 1-0, 4-3) i Guide Arena. Förberedelserna blev inte optimala för Linköping då två backar med positiva Covidbesked fick lämna laget strax innan match.


Nej Linköpings uppladdning inför kvällens bortmatch mot Falun blev lång ifrån perfekt. Innan bussen lämnade Linköping fick backen Filip Samuelsson tacka nej p.g.a. Covid och väl på plats i Falun så fick dessutom en annan back Nicola Bischofberger svaret positivt för Covid.

Matchen genomfördes trots allt men när även en tredje back - Jonathan Hallin klev av skadad så var Linköping nere på tre backar. Med dessa förutsättningar hade Linköping en brant uppförsbacke.

Första målet gjorde Linköping och det var kvällens tremålsskytt Martin Karlsson som gjorde det men hemmalaget kvitterade mitt i den första perioden. Andra perioden bjöd inte på någon sprakande innebandy och enda målet gjordes av Falun.

Med 2-1 till Falun inför tredje var det givetvis fortsatt vidöppet. Men med 3-1, 4-1 och 5-1 direkt i inledningen av tredje ryckte Falun åt sig en (för) stor ledning. Linköping tog time-out och fick stopp på målflödet men senare kom även 6-1 mitt i den sista perioden. Linköping gjorde ett ärligt försök att komma ikapp men trots två ytterligare mål av Marre Karlsson och ett av Matej Jendrisak blev det aldrig någon riktig nerv i slutet och matchen slutade 6-4.

Nu är det bara att ladda om och förhopppningsvis få tillbaka så många spelare som möjligt. Nästa vecka väntar nämligen tre hemmamatcher på sex dagar (Växjö måndag, Sirius onsdag och Mullsjö lördag).