Söndag
16 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match
Lördag
15 Aug 1 match
Fredag
21 Aug 1 match
Söndag
23 Aug 1 match
Lördag
05 Sep 1 match
Lördag
12 Sep 1 match
Fredag
18 Sep 1 match
Lördag
03 Okt 1 match
Lördag
10 Okt 1 match
Lördag
24 Okt 1 match
Onsdag
28 Okt 1 match
Lördag
31 Okt 1 match
Söndag
08 Nov 1 match
Lördag
14 Nov 1 match
Onsdag
18 Nov 1 match
Söndag
22 Nov 1 match
Fredag
27 Nov 1 match
Söndag
13 Dec 1 match
Lördag
19 Dec 1 match
Söndag
27 Dec 1 match
Onsdag
06 Jan 1 match
Lördag
09 Jan 1 match
Lördag
16 Jan 1 match

Uppsnack inför dagens bortamatch mot Pixbo

8 mars 2020 07:50

Linköping blev i går slutspelsklara! I dag åker man till västkusten för att möta topplaget Pixbo. Nu handlar det om att avsluta serien starkt för att gå in formtoppad i slutspelet. Matchstart kl 16:00 i Mölnlycke.


Linköping med nio vinster på de senaste tio matcherna har fortsatt bäst form i hela SSL. Pixbo har blandat en del på slutet. Två förluster följdes upp med två hemmasegrar innan det senast blev det jätteförlust (14-5) mot Storvreta i IFU Arena. Så det är lite lurigt att säga var Pixbo står i nuläget men förmodligen försöker man hitta slutspelsformen.

-Vi har tryckt på noggrannheten inför matchen. Pixbo är ett riktigt effektivt lag inte minst i specials teams så det gäller att vi är extremt noggranna i det vi gör på planen, säger Linköpingstränaren Johan Astbrant inför dagens match.

Läget i laget Linköping:

-Alla är spelklara och samma trupp som i vinstmatchen mot Visby senast åker till dagens bortamatch, säger Astbrant.

Mot Visby var det framförallt Matej Jendrisak som klev fram och ledde laget när det som bäst behövdes. Matej ser bara starkare och starkare ut ju längre säsongen går och förhoppningsvis får vi se vår supercenter äga planen i ett kommande slutspel. Men även Oskar Hovlund visade att han vill leda Linköping då han var den som satte det matchavgörande målet mot Visby senast.

Motståndarkollen Pixbo:

Pixbo har ju en mindre angenäm tradition av att gå bra i grundserien men sedan inte lyckas i ett slutspel. Inför årets säsong så var det få som trodde att laget skulle slåss i den absoluta toppen men där har Pixbo knäppt de flesta på näsan. Pixbo har fortsatt chansen att ta en andraplats i serien och därmed positionera sig riktigt bra inför slutspelet. Men ett misslyckat slutspel igen vore inget annat än just ett misslyckande. Bäst i Pixbo är solklart Gustav Fritzell. ”Gurra” som växte ut till landslagsspelare i Linköping där han gjorde 200 poäng under sina fyra år i klubben. Fritzell fortsätter vräka in poäng i Pixbo. Förra säsongen blev det 60 poäng och denna säsong är han redan uppe i 67 poäng och poängrekordet från Linköpingstiden säsongen 17/18 (77 poäng) hänger löst…

Förra mötet:

Pixbo vann första mötet mellan lagen med 7-4 i Linköpings Sporthall. Pixbo började den matchen klart bäst och hade en 4-2 ledning efter en period. Linköping jämnade därefter ut matchen i de följande perioderna men kunde aldrig komma i kapp målmässigt.

Pixbo - Linköping sön 8 mars kl 16:00 Wallenstamshallen

Följ matchen på SSLplay.se eller direkt på SSL.se