Sent avgörande när Linköping föll mot Helsingborg

15 oktober 2022 20:44

Linköping hade både powerplay och friläge vid ställningen 4-4 mitt i tredje perioden i hemmamatchen mot Helsingborg. Men målen uteblev och istället kunde gästande Helsingborg avgöra i slutet och vinna med 4-7 (3-2, 0-1, 1-4) där två mål kom i tom Linköpingsbur.

Linköping är inne i en tuff period där kvällens match betydde tredje raka förlusten i SSL. Matchen var jämn och tight under alla tre perioder men det var Helsingborg som till slut petade in flest bollar och tog alla tre poäng med sig hem till Skåne.

Linköping tog tag i taktpinnen i första

Linköping fick äntligen till en bra start när Martin Karlsson tryckte in 1-0 redan efter två minuters spel (assist Oweling). Linköping stod sedan för ett väldigt bra boxplay men i sista sekunden slank ända 1-1 in olyckligt. Linköping ägde spelet under stora delar av första perioden och målen skulle komma tätt. På bara 18 sekunder blev det 2-1 (Filip Samuelsson) och 3-1 (Martin Karlsson). Men trots fortsatt bra Linköpinsspel så lyckades FCH ändå tråckla in 3-2 vilket inte kändes helt rättvist.

Få mål och mycket kamp i andra perioden

Mittperioden bjöd på högt tempo, mycket dueller och många omställningar. Få klara målchanser dök dock upp när båda lagen oftast låg rätt i sina försvarsställningar. Enda målet i perioden stod Helsingborg för. 3-3 efter två spelade perioder.

Momentum till FCH i tredje

Känslan var att det var några få moment som skulle avgöra matchen i tredje. FCH gjorde 3-4 tidigt i perioden och Linköping hade svårt att få till klara chanser framför duktige Edling i bortamålet. Därför var Martin Karlssons (tredje målet för kvällen) 4-4 mitt i perioden väldigt befriande. Efter målet hade Linköping chansen både i ett powerplay och senare friläge att gå upp i ledningen. Men en blandning av vasst målvaktsspel och för få avslut gjorde att det inte blev några hemmamål.

Trist slut på matchen för Linköping

Avslutningen vill nog Linköping glömma. Först gjorde stenhårt jobbande Freddi Petersson 4-5 (Freddis fjärde mål i matchen) när hemmapubliken satt och väntade på Linköpingsmål. När sedan Linköping satsade på att plocka ut målvakten med två minuter kvar kunde Helsingborg göra både 4-6 och 4-7 vilket blev slutresultatet.

Nykvarn i cupen på onsdag

För Linköping är det bara att glömma kvällens match och ta sikte på returmatchen mot Nykvarn hemma på onsdag i Svenska Cupen . Då är det bara vinst som räknas och handbromsen måste kopplas ur.