Lördag
30 Jan 1 match
Lördag
13 Feb 1 match
Onsdag
17 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Onsdag
24 Feb 1 match
Lördag
27 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Torsdag
18 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Måndag
22 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match

Tredje gången gillt för Linköping!

22 mars 2021 14:50

Efter en hedersam förlust senast är det i kväll dags för ett heltaggat Linköping att steppa upp och nypa första kvartsfinalvinsten.Underläge 0-2 i matcher och det gäller att inte släppa i väg Kalmarsund för långt.


Linköping ligger under med 0-2 i matcher i bäst av sju matcher och givetvis kunde utgångsläget varit enklare. Linköping har dock närmat sig Kalmarsund mer och mer i dessa båda matcher och känslan är att Gillek & co nu börjar hitta vägar att stoppa Kim Nilsson och hans förstafemma och deras patenterade uppspel i mitten och sedan ut på högerkanten samt den ”jobbiga” andrafemmans man mot man spel. Men det räcker inte med det för nu gäller det att även hitta sitt eget offensiva spel där fler målchanser behöver skapas och uppspelen behöver slipas en aning.

Läget i lagen

Alla Linköpingsspelare är friska och tillgängliga för spel vilket betyder exakt samma lag som i kvartsfinal 2 enligt coach Gillek!

Bortakollen Kalmarsund:

Med tre femmor som spelar olika typer av innebandy är Kalmarsund svårscoutade och jobbiga att möta. Men Linköping som nu får möta Kalmarsund flera gånger på kort tid har goda möjlighter att bemästra smålänningarna (om det inte finns fler ess i rockärmen?). Marcus ”56” Johansson är fortsatt ofin mot sin gamla klubb och är hela slutspelets bäste poängplockare så här långt. I gästerna saknas Filip Stjernberg i kväll som klev av skadad senast i Sporthallen.

Några snackisar:

Kapitán – Vår lagkapten Matej Jendrisak som saknades under grundseriens avslutning har nu klivit in i slutspelet och visat vilken världsstjärna han är. Matej ligger tvåa i hela slutspelets poängliga.

Skottstatistiken – Linköping har så här långt fått i väg mest skott mot mål (52 skott på två matcher) men nu måste man också nypa dit fler av målchanserna om det ska bli bortavinst.

Man mot man – Det är ju inte det estetiskt mest tilltalande spelsättet och tidigare har man nästan uteslutande sett taktiken i ungdomsinnebandy. Oskar Seth visade sitt missnöje med att ha någon flåsande i örat i 3 x 20 minuter men det är ju onekligen vägvinnande och ikväll gäller det för Linköping att hitta botemedel…

Kvartsfinal 3 - Kalmarsund vs Linköping i kväll kl 18:30 i KIFAB Arena och ni ser matchen på Corren.se eller SportExpressenplay.se.