Lördag
02 Okt 1 match
Söndag
10 Okt 1 match
Lördag
23 Okt 1 match
Söndag
31 Okt 1 match
Söndag
07 Nov 1 match
Lördag
13 Nov 1 match
Onsdag
17 Nov 1 match
Onsdag
24 Nov 1 match
Söndag
19 Dec 1 match
Måndag
27 Dec 1 match
Onsdag
29 Dec 1 match
Söndag
09 Jan 1 match
Onsdag
19 Jan 1 match
Söndag
23 Jan 1 match
Lördag
29 Jan 1 match
Tisdag
01 Feb 1 match
Onsdag
09 Feb 1 match
Lördag
12 Feb 1 match
Onsdag
16 Feb 1 match
Lördag
19 Feb 1 match
Söndag
27 Feb 1 match
Onsdag
02 Mar 1 match
Lördag
05 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 1 match

Tredje gången gillt för Linköping!

22 mars 2021 14:50

Efter en hedersam förlust senast är det i kväll dags för ett heltaggat Linköping att steppa upp och nypa första kvartsfinalvinsten.Underläge 0-2 i matcher och det gäller att inte släppa i väg Kalmarsund för långt.


Linköping ligger under med 0-2 i matcher i bäst av sju matcher och givetvis kunde utgångsläget varit enklare. Linköping har dock närmat sig Kalmarsund mer och mer i dessa båda matcher och känslan är att Gillek & co nu börjar hitta vägar att stoppa Kim Nilsson och hans förstafemma och deras patenterade uppspel i mitten och sedan ut på högerkanten samt den ”jobbiga” andrafemmans man mot man spel. Men det räcker inte med det för nu gäller det att även hitta sitt eget offensiva spel där fler målchanser behöver skapas och uppspelen behöver slipas en aning.

Läget i lagen

Alla Linköpingsspelare är friska och tillgängliga för spel vilket betyder exakt samma lag som i kvartsfinal 2 enligt coach Gillek!

Bortakollen Kalmarsund:

Med tre femmor som spelar olika typer av innebandy är Kalmarsund svårscoutade och jobbiga att möta. Men Linköping som nu får möta Kalmarsund flera gånger på kort tid har goda möjlighter att bemästra smålänningarna (om det inte finns fler ess i rockärmen?). Marcus ”56” Johansson är fortsatt ofin mot sin gamla klubb och är hela slutspelets bäste poängplockare så här långt. I gästerna saknas Filip Stjernberg i kväll som klev av skadad senast i Sporthallen.

Några snackisar:

Kapitán – Vår lagkapten Matej Jendrisak som saknades under grundseriens avslutning har nu klivit in i slutspelet och visat vilken världsstjärna han är. Matej ligger tvåa i hela slutspelets poängliga.

Skottstatistiken – Linköping har så här långt fått i väg mest skott mot mål (52 skott på två matcher) men nu måste man också nypa dit fler av målchanserna om det ska bli bortavinst.

Man mot man – Det är ju inte det estetiskt mest tilltalande spelsättet och tidigare har man nästan uteslutande sett taktiken i ungdomsinnebandy. Oskar Seth visade sitt missnöje med att ha någon flåsande i örat i 3 x 20 minuter men det är ju onekligen vägvinnande och ikväll gäller det för Linköping att hitta botemedel…

Kvartsfinal 3 - Kalmarsund vs Linköping i kväll kl 18:30 i KIFAB Arena och ni ser matchen på Corren.se eller SportExpressenplay.se.