Linköping var nära - men det blev förlust efter förlängning

23 mars 2022 21:54

Linköping stod för en stark uppryckning i kvällens hemmamatch och var ytterst nära en vinst. 0-3 blev till 3-3 i slutsekunderna men i den efterföljande förlängningen avgjorde Storvreta till 3-4 (0-2, 0-0, 3-1, 0-1) och Uppsalalaget har därmed en 3-0 ledning i kvartsfinalserien.

Storvreta etta på alla bollar i första

Första perioden gick solklart till gästande Storvreta och att det ”bara” stod 0-2 efter 20 minuter med tanke på matchbilden får nog Linköping vara nöjda med. Jo, Linköping hade också några vassa möjligheter men totalt sett var detta Storvretas period.

Noll mål men mycket bättre i andra

Mittperioden var mållös men skillnaden mot den första var att Linköping verkligen slet för att ta sig in i matchen. Spelövertaget för Linköping borde resulterat, men en kombination av bra målvaktsspel av målvakt Klinsten samt lite för många avslut mitt på gjorde att Linköping inte gjort mål under de 40 första minutera.

Bara Linköping i tredje

Intre ens en minut hade gått av tredje perioden när Storvreta ökade till 3-0 vilket inte kändes rättvist med tanke på matchbilden i mittperioden. Men Linköping verkade nu ha bestämt sig för att ge Storvreta en match. Och 1-3 målet efter tre minuter av perioden gjordes av Simon Palmén när Stovretaburen var ur position vilket blev startskottet för en Linköpingspress. Men trots övertaget hittade inte hemmalaget målet.

Två hemmamål i slutminuten

Det var först när Martin Karlsson och Viktor Klinsten hade en intern uppgörelse (med dubbelutvisning som följd) när mindre än två minuter kvar av matchen som Linköping satte högsta fart. Det resulterade också. 2-3 gjorde William Almlöf efter 19:26 och med ynka tio sekunder kvar bröt det stora jublet ut när Matej Jendrisak styrde in 3-3 efter fin pass från Almlöf och matchen gick till förlängning. Men väl där så gick det bara 1:34 innan Tobbe Gustafsson avgjorde på en fin soloprestation.

Svår väg mot en semi

Förlusten betyder givetvis en väldigt tuff resa till semifinalspel för Linköping. Nu krävs fyra raka vinster men lyckas Linköping spela som i kvällens tredje period under tolv raka perioder framöver är semifinalplatsen klar.