Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Simon Palmén om landslaget och inför Växjö i dag

20 januari 2019 08:11

Simon Palmén är definitivt en av denna säsongs absolut bästa spelare i Superligan. Efter ett stabilt genomfört VM och en ledande roll i Linköping var en plats i landslagstruppen inte oväntad. Men nu gäller det först och främst Växjö borta i eftermiddag för Simon och hans Linköping. Vad säger Simon om dagens match och den spännande säsongsavslutningen.


Grattis till landslagsuttagningen - var det väntat för din del?

-Tack, och svaret är väl både ja och nej. Jag vet ju såklart att jag finns med i diskussionen och jag har spelat bra i SSL efter VM. Samtidigt som jag förstod att det nu skulle bli en förändring nu så helt säker var jag inte, men nu känns det kul att vara med.

Vad säger du annars om förbundskapten Mikael Hills delvis nya trupp inför Finnkampen om några veckor?

-Det är smart att testa nytt direkt efter ett VM och jag vet att det tycks en hel del om vilka som bör vara med och inte i ett landslag. Men jag tycker det är bra att det nu testas lite nya spelare i landslaget.

Har du själv kommit fram till en analys varför ni inte räckte till i VM-finalen mot Finland?

-Det är svårt att säga speciellt som jag själv inte spelade under finalen. Men när det handlar om en match så är marginalerna mellan två jämna lag väldigt små. Finlands målvaktsspel var en faktor där han räddade i några avgörande lägen. Men sen måste man ge Finland att de varit bäst när det gäller även om vi vet att vi kan vinna över dem och har slagit dem. Så man ska nog inte dra för stora växlar vad det gäller svensk kontra finsk innebandy efter VM.

Men nu är fokus på Linköping ett tag till. Ni kommer från tre oavgjorda matcher (vid full tid) mot lag på nedre halvan av tabellen - hur sammanfattar du dessa matcher?

-De är ganska enkla att summera då dessa tre matcher varit väldigt lika. Vi har inte alls spelat på topp men i två av fallen har vi vunnit på övertid (Höllviken och Kalmarsund) medan mot Helsingborg gör vi en stark upphämtning och räddar poäng vilket ändå är starkt. Men vi kan så mycket bättre än vad vi visat på slutet.

Din egen insats måste du ju vara nöjd med?

-Jag hade en stor revanschlusta efter VM och har velat visa vägen med mitt spel. Många av VM-spelarna har varit småskadade och sjuka efter VM men jag har känt mig fräsch och haft drivet att inspirera och motivera laget. Så för mig har det känts bra efter VM.

Storvreta och Falun är i topp - vad anser du måste till om Linköping ska bland sig i den absoluta toppstriden?

-Det är ju inte helt lätt då de inte räcker med att vi vinner utan då måste ju topplagen tappa poäng också. Men vi siktar mot att vara i toppform när slutspelet drar igång och väl där vet vi att vi kan störa alla lag över sju matcher. Vi spelar fortfarande in delar av ett nytt spelsystem vilket utvecklar oss hela tiden. Så det bådar gott inför avslutningen på serien, tycker jag.

13 matcher kvar innan ett slutspel förhoppningsvis tar vid - känns det redan säkert att ni är där?

-Det är klart vi tror på slutspel och det skall till en rejäl genomklappning om vi skall missa det. Vi vill ta en så bra placering som möjligt i tabellen och självklart är målet att både få hemmaplansfördel och kanske få välja motståndare när slutspelet skall avgöras.

Vilka delar måste ni som lag förbättra för att vara ett lag att räkna med i ett kommande slutspel?

-Vi har tappat lite i vårt anfallsspel och inte fått de enkla omställningsmålen efter VM. Detta hänger i hop med att vi lagt mycket fokus på försvarsspelet på slutet. Så nu gäller det att vi lyfter både framåt och bakåt inför säsongsavslutningen.

Växjö borta idag. Säsongspremiären innebar ett svidande nederlag (1-9) medan ni vann hemma med 4-2 efter en fin förstaperiod. Vad kan vi förvänta oss för match i Fortnox Arena denna gång tror du?

-Det man kan säga är att vi som många andra lag nu har bättre koll på Växjös sätt att spela denna säsong med den höga pressen. Hemma mot dem löste vi det bra och fortsätter det så har vi goda chanser. Växjö är lite av ett ”flow-lag” och kan inspireras av tidiga mål så där måste vi vakna.

Mycket spänning i den jämna tabellen nu? Vilken tabellplacering tror du Linköping kan knipa till slut?

-Vi ligger nu fyra men jag anser att vi är så bra att vi skall kunna ta en tredjeplats med de fördelar vi får av det.

Tack Simon och lycka till i dag mot Växjö och med det kommande landslagsspelet!

Läget i laget jämfört med senast:

Jesper Alm vilar (ljumske), Markus Lindström tveksam till spel p.g.a. sjukdom. Backarna Filip Samuelsson och Felix Forslund spelar i dag division 1 med Linköpings FBC.

Växjö-Linköping matchstart 16:30 Fortnox Arena. Ni följer matchen på SSL play