Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Inför Dalen hemma i kväll 19:00

17 februari 2021 11:31

I kväll möter Linköping Dalen hemma i Sporthallen. Ett hemmastarkt och rejält taggat Linköping är på poängjakt och man slog Dalen på bortaplan när lagen möttes i november så känslan är god hos Linköping. Men Dalen har god form och laget har gjort allra flest mål i SSL så här långt.


-Det ska bli riktigt roligt med hemmamatch och känslan är att vi är rejält laddade för kvällens match, säger Linköpingstränaren David Gillek inför matchen mot slutspelskonkurrenten Dalen.

Linköping fick en kanoninledning med två tidiga mål borta mot Storvreta i helgens match. Men trots en bra insats räckte det ändå inte till några poäng och nu behöver Linköping plocka poäng för att inte blandas in i kampen om de sista slutspelsplatserna. Tre av de återstående sju matcherna spelas hemma i Sporthallen och dessa blir nu lite extra viktiga att vinna.

Läget i laget

Storstjärnan Matej Jendrisak saknas fortsatt p.g.a ett skadat knä. Men efter röntgen och ett första läkarutlåtande ser det ändå lite mer ljust ut för Matej. Magnetkameraundersökningen är avklarad och bedömningen var att inget är trasig i knäet i alla fall. Så vi får hålla tummarna att Matej åter är i spel inom kort.

Även Tom Carlsson saknas i kvällens hemmamatch.

Mot Storvreta visade Martin Karlsson att målhumöret sitter i då han gjorde två nya baljor. Tredje formationen gjorde vad den kunde mot Storvreta. Deny Känzig levererade två assist. Först till Oskar Hagbergs tidiga 0-2 mål och i andra perioden hittade han Felix Forslund vid 3-4 målet. Det var för övrigt Felix fösta SSL-mål denna säsong.

Bortakollen Dalen:

Dalen har definitivt tvättat bort stämpeln som ett lag med defensiven som högsta fokus. Just nu är man till och med det lag i SSL som gjort flest mål av alla och laget är uppe på en fjärdeplats i tabellen. Christoffer Andersson med sin enorma räckvidd och fina skott är poängbäst i laget samtidigt som evigt unge norrmannen Ketil Kronberg nyligen kom tillbaka till laget efter att ha missat i princip hela säsongen p.g.a. skadeproblem.

Inbördes möten:

Linköpingsfördel med 21 vinster mot Dalens 18 genom åren lagen stött på varandra i Superligan. Så även här är det två jämnstarka gäng.

Kvällens matchvärd är: Tekniska Verken

Linköping vs Dalen i kl 19:00 i Linköpings Sporthall. Ni följer matchen på Corren.se eller på SportExpressen