Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Oskar Seth har nått fina 100 + 100 poäng

10 oktober 2023 09:44

Oskar Seth har fått en jättebra start på denna SSL-säsong där han gjort två mål per match i Linköpings inledande fyra matcher. Dessutom innebär det också att Oskar nått fina 100 mål och 100 assist i Svenska Superligans grundserie.


Oskar Seth kom till Linköping redan 2014 från Telge och det har hunnit bli massor av matcher, mål och assist under alls dessa säsonger i Östergötland. Men en milstolpe Seth nådde i matchen mot Hagunda var att han tack vare två mål och en assist just nu står på prydliga 100 mål och 100 assists i SSL:s grundserie på 176 spelade matcher. Utöver det så kan vi lägga till 27 poäng i slutspelen på 29 spelade matcher.

Grattis – eller hur man nu utrycker detta! Är det något du själv haft koll på?

-Tack - nja lite koll kanske jag hade att jag var nära någon form av milstolpe men att det blev prick 200 poäng i grundserien visste jag inte, men det ser ju prydligt ut.

Om du bara får plocka ut ett mål eller en assist av dessa 200, vilket skulle det då vara du minns bäst?

-Tittar vi på mål så är det kanske det är ett jag gjorde mot Dalen i slutspelet för 4-5 år sedan när jag gick förbi en försvarare och lyfte upp den i första krysset. Men har även ett mot Storvreta borta med en sekund kvar som jag minns väl. Tittar vi på assist så är det nog en pass jag slog mot Växjö hemma i mitt första slutspel, kan det varit säsongen 16/17? Jag hittar Ogge (Oskar Hovlund) med en perfekt diagonalare som han sätter dit.

Du är inne på sjunde SSL-säsongen i klubben – vad har du för känsla just denna säsong om du jämför med tidigare?

-Man kan definitivt säga att åren går fort och att man nu tillhör den äldre gruppen på träningarna fast man känner sig som 19 ha ha. Men det kommer upp unga väldigt duktiga och spännande spelare samtidigt som vi är flera i laget som nu bör närma oss de bästa innebandyåren i karriären så det ser bra ut tycker jag.

Ni har öppnat starkt med tre vinster på de fyra inledande matcherna – hur ser du på lagets prestation så här långt?

-Det är väl lite blandat som det oftast är i inledningen på säsongen. Mot AIK i premiären är det inte någon bra innebandymatch men vinner i alla fall och även mot JIK gör vi en ganska dålig match men lyckas till slut vinna. Mot Falun spelar vi väldigt bra i två perioder men där de kommer tillbaka och straffar oss i tredje. Och helgens match mot Hagunda är det svårt att säga så mycket om då vi var för överlägsna. Men vi kan ändå ta med oss en hel del saker från dessa fyra matcher framöver.

Och tittar man på din egen insats så har du ju varit otroligt jämn och målstark med två mål per match i de fyra första matcherna – du bör vara nöjd med din säsongsinledning?

-Jag hade det lite tungt på försäsongen och fick det inte riktigt fått det att stämma i formationerna delvis eftersom jag nu har en lite nygammal roll som forward istället för center. Därför är det skönt att det funkat nu när serien startat och som forward hamnar jag lite längre upp i banan och sedan har jag bra spelare runt mig så det är bara att hålla klubban i ”isen” så kan man sätta dit några bollar.

Ni möter nykomlingen Karlstad hemma på söndag vilket bör vara en bra chans på tre nya poäng – vad säger du blir viktigast då?

-Det känns kul att möta ett nytt lag som Karlstad som vi ju inte mött på några säsonger. De har framförallt en bra spets i sitt lag men vi har samtidigt väldigt skickliga backar som är bra på att ta bort motståndarnas offensiv så kan vi bara bygga vidare på det vi gjort bra hittills så ska det nog kunna bli vinst på söndag.

Linköping vs Karlstad sön 15/10 kl 16:00 i Linköpings Sporthall