03 Apr 1 match
05 Apr 1 match

Storseger i hemmapremiären mot Jönköping

26 september 2021 17:37

I Linköpings hemmapremiär besegrades i dag enkelt Jönköping med hela 10-3 (2-0, 2-1, 6-2) i Sporthallen. Linköpings sex mål i slutperioden blev givetvis helt avgörande och hemmalaget spelade ut rejält i slutet av matchen.

Möjligen fanns det några frågetecken för Linköping inför matchen. Dels premiärförlusten mot Hagunda och dessutom var det just Jönköping som stod för motståndet vilket historiskt varit svårt för Linköping. Men inget av detta verkade påverka hemmaspelarna.

Nya vänsterforwards målade i första

William Almlöf spräckte nollan tidigt i matchen och ett annat nyförvärv på vänsterforwardpositionen Ola Hyltén utökade i period 1.

Torell Hagström stängde igen i 2:a

I andra perioden var det lite mer JIK men hemmamålvakten Leo Torell Hagström var säkerheten själv och Linköping kunde utöka till en 4-1 ledning inför tredje perioden.

-Jag tycker det var rätt lättläst var passningar och skott skulle komma i dag och vi har haft en tendens att göra dåliga andraperioder så det var skönt att vi nu gjorde vad vi skulle, sa Torell i Corren.se sändningen efter matchen.

Sex hemmamål i tredje

Visst matchen var inte avgjord men när Oskar Seth säkert satte en straff till 5-1 med fem minuter spelade så kändes det som luften gick ur JIK och efter dubbla mål av Marre Karlsson till 7-1 var det definitivt ingen nerv i matchen. Målen trillade in i slutet och slutresultatet blev hela 10-3.

-Jag ville gärna hålla ettan i slutet men nu blev det mål åt båda håll, sa Torell.

Linköpingspoäng: Almlöf 3 (2+1), Palmén 3 (1+2), Karlsson 2 (2+0), Seth 2 ( 1+1), Lögdberg 2 (1+1), Hyltén (1+0), Bischofberger (1+0), Rypar (1+0), Bäckman Forkner (0+1), Alm (0+1) och Abrahamsson (0+1).

För Linköping var givetvis tre poäng viktiga och näst på tur är det pånytt en bortamatch i IFU Arena. Denna gång är det Sirius som väntar på lördag.