Onsdag
11 Apr 1 match
Onsdag
19 Sep 1 match
Söndag
23 Sep 1 match
Onsdag
26 Sep 1 match
Söndag
30 Sep 1 match
Onsdag
03 Okt 1 match
Söndag
07 Okt 1 match
Lördag
27 Okt 1 match
Onsdag
31 Okt 1 match
Lördag
03 Nov 1 match
Onsdag
07 Nov 1 match
Söndag
11 Nov 1 match
Onsdag
14 Nov 1 match
Söndag
18 Nov 1 match
Lördag
15 Dec 1 match
Fredag
21 Dec 1 match
Lördag
29 Dec 1 match
Söndag
06 Jan 1 match
Onsdag
09 Jan 1 match
Lördag
12 Jan 1 match
Söndag
20 Jan 1 match
Onsdag
23 Jan 1 match
Söndag
27 Jan 1 match
Onsdag
06 Feb 1 match
Lördag
09 Feb 1 match
Onsdag
13 Feb 1 match
Onsdag
20 Feb 1 match
Lördag
23 Feb 1 match

Inför Örebro borta i dag klockan 13:00

18 november 2018 08:36

Det är ett revanschsuget Linköping som i dag möter Örebro på bortaplan. Från serieledande Falun till sistaplacerade Örebro och nu gäller det att avsluta med flaggan i topp innan det långa VM-uppehållet tar vid.


Linköping stod för en riktigt stark bortamatch mot Falun senast men slutet blev omdiskuterat och Linköping fick sätta sig i bussen hem från Dalarna poänglösa och irriterade. Frågan är om ilskan och frustrationen kan omvandlas till något bra i dagens match mot Örebro? Dock måste Linköping i dag ställa om en aning jämfört med bortamatcherna mot ettan Falun och tvåan Storvreta där eventuella poäng var bonus.

-Vi får aldrig något gratis oavsett motstånd och har vi inte rätt attityd och full närvaro mot Örebro vinner vi inte, säger Linköpingstränaren Johan Astbrant inför matchen i Idrottshuset.

Läget i laget Linköping:

Det är några frågetecken i truppen men med säkerhet saknas Anton Karlsson i dagens match. Annars vill Johan Astbrant avvakta till matchdagen för att se vilka som är spelklara. Målvaktsplatsen har också utvecklat sig till något väldigt spännande. Unge Andreas Blom har kommit in i SSL helt respektlöst i de matcher han stått i Linköpingsmålet. Senast mot Falun var dock Robin Laakso tillbaka i målet med bravur och var en starkt bidragande orsak till att Linköping så när luggade Falun på poäng. För Simon Palmén blir matchen speciell då han möter sitt gamla lag Örebro. Simon såg verkligen ut att ha hittat VM-formen senast mot Falun (tremålsskytt bl.a.) dessutom är Palmén poängbäst i Linköping med sina 22 poäng.

Motståndarkollen Örebro:

Närkingarna har väl fått ungefär den resa många förutspådde inför säsongen. Just nu är man på sistaplats tillsammans med nykomlingen Lindås (båda på sju poäng) och det lär bli en oerhörd tuff säsong för Örebro för att fixa ett nytt kontrakt. Det tyngsta tappet inför säsongen var självklart när Simon Palmén tappades till Linköping. Palmén ledde laget förra säsongen. Unge Emil Ruud är poängbäst i Örebro för tillfället (18 poäng). Ruud med sin vassa klubbteknik har nu vuxit in i SSL-kostymen.

Örebro-Linköping Matchstart 13:00 Idrottshuset, Örebro - ni ser matchen på SSLplay.se