Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Inför AIK borta idag kl 16:00 – Slutspelsval direkt efter matchen

11 mars 2023 10:28

Lite lurigt läge är det när Linköping i eftermiddag springer in i Solnahallen utan någon press på sina axlar medan motståndarna AIK har dock allt att spela för. Så räkna med hetta vilket säkert kan få igång Linköping som vill ge ett styrkebesked inför slutspelet som drar i gång inom kort.


-Jag tycker det känns bra och givetvis är det skönt för oss att gå in i sista omgången utan press och vara slutspelsklara sedan några matcher tillbaka. Och som upplägget är i SSL med hur valen går till inför slutspelet så spelar det ju heller ingen större roll om vi blir 8:a eller 6:a i tabellen. Utan vi vill få med oss en bra match mot AIK inför slutspelet och givetvis hålla oss skadefria, sa Martin Karlsson i gårdagens intervju inför matchen mot AIK.

Läget i laget Linköping:

För Linköping gäller det att få med sig en bra match in till slutspelet men man får göra det utan sin backstjärna Oskar Hovlund som är avstängd efter en brottningsfight med Storvretas backhandknackare Andreas Stefansson förra helgen. Även Jesper Alm saknas idag.

Förra mötet:

Det blev Linköpingvinst mot AIK hemma med 7-4. Ett underläge med 1-3 i början av andra perioden vändes till Linköpingsledning med 6-3 i början av tredje. Men där och då var Linköping klart bättre än Gnaget.

Motståndarkollen AIK:

AIK har allt i egna händer vad det gäller att säkra nytt SSL-kontrakt. Slår man Linköping hemma i dag så spelar man i SSL även säsongen 23/24. Många ser ju gärna ett stockholmslag i SSL för ligans bästa och Gnaget har gjort det bra som lyckats ta sig upp ovanför nedflyttningsstrecket med tanke på att man inledde SSL denna säsong med nio raka (!) förluster…

-Egentligen bryr jag mig inte jättemycket om vilket lag som åker ur SSL även om jag kanske inte gråter om jag slipper en resa till Umeå. Men vårt fokus ligger helt på vårt eget spel och som sagt vill vi göra en bra avslutning på grundserien i morgon mot AIK och sätta de viktiga delarna inför slutspelet, fortsatte Marre Karlsson.

AIK vs Linköping kl. 16:00 i Solnahallen (ni ser matchen och slutspelsvalen på Corren.se eller SportExpressen)