Lördag
30 Jan 1 match
Lördag
13 Feb 1 match
Onsdag
17 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Onsdag
24 Feb 1 match
Lördag
27 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Torsdag
18 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Måndag
22 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match

Gillek efter fem raka vinster och om man kan spräcka Kalmarsunds nolla

16 november 2020 16:28

Linköping inledde säsongen med en förlust. Men därefter har man hittat många olika vägar att vinna matcher och med fem raka vinster är man tillsammans med Kalmarsund formstarkast i Superligan. Men gör detta att tränaren David Gillek sitter fullt nöjd i båten?


Nöjd eller inte med inledningen av säsongen – känslan är att både du och tränarkollegan Johan Astbrant ser att det finns mer att hämta trots vinstraden?

-Jo så är det får man ändå säga. Självklart är det en styrka i sig att vi vunnit matcher men trots det så tycker jag inte vi riktigt presterat den innebandy vi vill och kan. Vissa perioder har vi snuddat vid vad vi kan men vi har också haft en del sämre perioder under i princip varje match så här långt.

Men att vinna mot Storvreta och Dalen borta senast i jämna fighter måste ge en rejäl boost för er?

-I båda dessa matcher har vi visat riktigt bra moral och spelat som ett kollektiv. Mot Storvreta var det framförallt vårt försvarsspel som sitter och gör att vi vinner matchen. Vreta fick inte alls de lägen som de är vana vid så det gjorde vi riktigt bra som stängde ned dem.

Vilka delar har då fungerat bra så här långt?

-Två delar jag vill lyfta fram är duellspelet i vårt försvar som jag tycker vi gör riktigt bra och sedan har även vårt omställningsspel fungerat bra under de inledande matcherna.

Och vad är det du vill se ännu bättre framöver?

-Vi måste minimera våra individuella misstag och att de beslut vi fattar så ofta som möjligt blir rätt. Där tycker jag redan vi kommit en bit där bland annat vårat tålamod blivit bättre men vi måste komma ännu längre med dessa delar för att vinna de riktigt jämna matcherna. Sedan har vi tränare av olika skäl fått göra om en hel del i formationerna och det är ju också något som påverkat en del.

Covid-19 – hur arbetar ni där för att undvika smitta och även att upptäcka ev. smittor?

-Det är klart att vi tänker runt detta hela tiden. Men framförallt handlar det om att alla som känner minsta lilla symptom stannar hemma och därefter testar sig och inväntar svar innan man kommer tillbaka till hallen. Nu ska vi ju få tillgång till snabbtester och det kommer också hjälpa oss. Och vi har ju som tur är inte haft några fall i laget så här långt ska tilläggas.

Hur gör ni för att behålla fokus på rätt saker i dessa tider där förutsättningarna kan förändras över en dag?

-Det är klart att alla tyckte det var tråkigt när Växjömatchen blev inställd och det blir lite skillnad på inställningen på träningarna inför helgen om du ska spela match eller inte. Men nu är läget som det är och jag tycker alla i laget sköter det bra och precis som med publiken vänjer man sig vid rådande situation.

Växjömatchen blev som sagt inställd – hur orolig är du att detta bara är början vi ser på en mängd framflyttade matcher?

-Inom innebandyn ser jag inget jätteproblem om matcher behöver flyttas. Vissa veckor har vi ju bara en match inplanerad så det finns mycket utrymme att fylla på med extramatcher. Ett annat alternativ är ju att förlänga säsongen in i maj om det skulle krävas för att hinna spela klart. Nu har vi ju klarat av att spela vidare fast vi väl är mitt inne i andra vågen så jag tror inte något mer händer. Men om förbundet ser ett jätteproblem så skulle det ju vara bättre att pausa en stund för att ta upp serien senare igen. Att göra som förra säsongen där serien bara plötsligen bröts och guldet gick till Falun tycker jag känns värdelöst i alla fall.

Det finns redan efter sex-sju omgångar en tendens i SSL där det skiljer väldigt mycket mellan lagen på övre respektive undre halvan – några lag sladdar redan betänkligt i botten tror du det kommer bestå eller jämnar serien ut sig?

-Jag sa redan innan säsongen att de lag som idag ligger på slutspelsplatserna var de som skulle sluta topp-8. Jag tror både Växjö och Jönköping absolut kan vinna mot en del lag på övre halvan men att de ändå inte når slutspelet. Glappet ned till de fyra lagen i botten tror jag kommer att bestå av det jag sett så här långt.

Nu blir det serieledande Kalmarsund som blir nästa match på onsdag – vad säger du om att det är Kalmarsund som leder serien och inte Storvreta eller Falun som för övrigt ligger åtta just nu?

-Jag har sett Falun några gånger och jag tycker det syns att de tappat en del av det så viktiga fysiska spelet och att de påverkat dem negativt. Fysiskt starka spelare som Thomas Holmgren och Johannes Larsson som de tappat är kanske viktigare än man tror. Sen är jag övertygad om att Falun hittar upp på en topp-4 plats relativt snart ändå, för så bra är de. Vad det gäller Kalmarsund så syns det att det är ett lag som är fullt av självförtroende just nu. Förstafemman med Kim Nilsson i bra form sticker ut men även andra och tredje formationerna är bra. Så det är ett bra lag över tre femmor helt enkelt.

Till sist – blir det Linköping som spräcker Kalmarsunds förlustnolla på onsdag i Sporthallen?

-Ja det ska vi kunna göra. Vi är både revanschsugna och spelsugna. Det blev ju inte någon match mot Växjö senast så vi är rejält laddade för att spela match. Förra säsongen förlorade vi bägge matcherna mot Kalmarsund och dessutom torskade vi på straffar på försäsongen så nu är det dags att vinna över dem så de inte känner att de har något slags övertag på oss.

Linköping vs Kalmarsund onsdag 18/11 kl 19:00 Linköpings Sporthall