Lördag
30 Jan 1 match
Lördag
13 Feb 1 match
Onsdag
17 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Onsdag
24 Feb 1 match
Lördag
27 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Torsdag
18 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Måndag
22 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match

Offensivt Linköping knäckte Dalen

18 december 2019 22:54

Det var ett anfallsglatt Linköping som i årets sista bortamatch vann över Dalen. Slutsiffrorna skrevs till tämligen jämna 7-9 (1-3, 2-4, 4-2) men faktum var att Linköping spelade ut Dalen fram till det var fem minuter kvar av matchen.


Dalen har kanske inte varit Linköpings favoritmotstånd de senaste säsongerna men i kväll i Umeå Energi Arena visade Linköping upp en offensiv som Dalen inte hade en chans mot.

Tidigt Lögga mål

Emil Lögdberg gjorde 0-1 redan efter 32 sekunder sedan han blivit helt bortglömd av Dalenförsvaret och målet satte sedan tonen i matchen som Linköping styrde helt. Simon Palmén och Ondrej Nemecek utökade till 0-3 innan Dalen kunde reducera i slutet av första perioden.

Marre urstark i andra

Andra perioden började om möjligt ännu bättre. Martin Karlsson stod för en grym prestation när han redan efter 10 sekunder av perioden vände bort en Dalenback och gjorde 1-4 och detta i boxplay. Strax därpå gjorde Olle Abrahamsson 1-5 (hans 18:e SSL mål denna säsong) och Linköping gled ifrån mer och mer. Dalen reducerade men med ytterligare ett mål av Lögdberg och Felix Lanver var ställningen 2-7 innan Dalen på nytt reducerade i slutet av en period. 3-7 inför tredje.

Marre och Hovlund punkterade matchen

Segern var långt i från klar och inledningen av tredje blev ett ställningskrig. Men denna kväll tillhörde Linköping. Martin Karlsson rullade iskallt in 3-8 under inbytte Stiglund och strax efter satte Oskar Hovlund 3-9 i en sprudlande Linköpingsoffensiv och med endast 10 minuter kvar var ju Linköpingssegern säkrad.

Fyra Dalenmål på tre minuter

I slutminuterna bjöds dock Dalen in lite då Linköping slappnade av samtidigt som hemmaspelarna gjorde mål från alla håll och kanter. 3-9 blev 7-9 på lite mer än tre minuter. Men segern var aldrig hotad på något sätt.

Hopp inför 2020 med massor av mål

Linköpings tre poäng var allra viktigast i kvällens match men även den offensiva innebandy laget visade upp ger stort hopp om att denna säsong kan sluta riktigt trevligt. Nu väntar en match till under 2019. Det är när Linköping möter Jönköping hemma på lördag. Tre nya poäng där och Linköping är på allvar på väg uppåt i SSL tabellen inför 2020.