03 Apr 1 match
05 Apr 1 match

Offensivt Linköping knäckte Dalen

18 december 2019 22:54

Det var ett anfallsglatt Linköping som i årets sista bortamatch vann över Dalen. Slutsiffrorna skrevs till tämligen jämna 7-9 (1-3, 2-4, 4-2) men faktum var att Linköping spelade ut Dalen fram till det var fem minuter kvar av matchen.

Dalen har kanske inte varit Linköpings favoritmotstånd de senaste säsongerna men i kväll i Umeå Energi Arena visade Linköping upp en offensiv som Dalen inte hade en chans mot.

Tidigt Lögga mål

Emil Lögdberg gjorde 0-1 redan efter 32 sekunder sedan han blivit helt bortglömd av Dalenförsvaret och målet satte sedan tonen i matchen som Linköping styrde helt. Simon Palmén och Ondrej Nemecek utökade till 0-3 innan Dalen kunde reducera i slutet av första perioden.

Marre urstark i andra

Andra perioden började om möjligt ännu bättre. Martin Karlsson stod för en grym prestation när han redan efter 10 sekunder av perioden vände bort en Dalenback och gjorde 1-4 och detta i boxplay. Strax därpå gjorde Olle Abrahamsson 1-5 (hans 18:e SSL mål denna säsong) och Linköping gled ifrån mer och mer. Dalen reducerade men med ytterligare ett mål av Lögdberg och Felix Lanver var ställningen 2-7 innan Dalen på nytt reducerade i slutet av en period. 3-7 inför tredje.

Marre och Hovlund punkterade matchen

Segern var långt i från klar och inledningen av tredje blev ett ställningskrig. Men denna kväll tillhörde Linköping. Martin Karlsson rullade iskallt in 3-8 under inbytte Stiglund och strax efter satte Oskar Hovlund 3-9 i en sprudlande Linköpingsoffensiv och med endast 10 minuter kvar var ju Linköpingssegern säkrad.

Fyra Dalenmål på tre minuter

I slutminuterna bjöds dock Dalen in lite då Linköping slappnade av samtidigt som hemmaspelarna gjorde mål från alla håll och kanter. 3-9 blev 7-9 på lite mer än tre minuter. Men segern var aldrig hotad på något sätt.