Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Kevin Söderling förlänger kontraktet med Linköping

27 februari 2024 09:11

Kevin Söderling stannar i Linköping! Finländaren som just nu är bäste målskytt i Linköping med sina 20 mål kom till Linköping inför förra säsongen och har i klubben utvecklats till en av lagets viktigaste spelare inte minst offensivt.


-Jag är jätteglad över att Kevin förlängt. Han är en spelare som bidrar både med poäng och hårt arbete såväl offensivt och defensivt. Vi vill ha spelare som hela tiden vill utvecklas för att bli bättre och en sån spelare är Kevin, säger Linköpingstränaren David Gillek om Söderling.

Kevin med HIFK Helsingfors som moderklubb kom till Sverige och Sirius i SSL inför säsongen 17/18 och efter fem fina år i Uppsalaklubben med 150 SSL-poäng så bytte han till Linköping till förra säsongen. I Linköping fortsatte poängproduktionen med 37 poäng i grundserie och slutspel och som sagt denna säsong är han en av de klart viktigaste spelarna i Linköping.

Kul att du blir kvar i klubben – berätta hur du resonerat nu när du nu väljer att stanna i Linköping?

-Jag trivs bra i laget och med staden så mitt första alternativ var helt klart att stanna i Linköping, så jag är glad att det blir så. Jag skulle säga att jag aldrig haft så roligt på innebandyplanen som just nu så jag hade ingen direkt önskan att röra på mig. Jag får mycket ansvar och mycket speltid, vilket passar mig perfekt.

Du är ju läkare och jag gissar att det funnits funderingar hur elitinnebandyn ska kunna kombineras med läkaryrket – så hur ser planen ut där?

-Yrket var faktiskt inte avgörande för mitt beslut att skriva på nytt kontrakt. Jag ska åka till Finland och jobba tre månader i sommar och efter det kommer jag även få finsk läkarlegitimation vilket är mitt mål. Sedan får vi se vad bästa upplägget blir här i Linköping framöver men det skall säkert ordna sig då det finns en hel del kontakter med företag runt innebandyn där jag kan hjälpa.

Hur ser du på din egen säsong så här långt. 20 mål på 22 matcher som forward bör du ju vara nöjd med?

-Det har varit helt ok även om jag precis som laget varit lite upp och ned under säsongens gång. Vissa matcher har det blivit mål även om jag kanske inte gjort en så bra match och som mot Kalmarsund där jag tycker jag gör en bra match men det blir ändå inte mål på mina chanser. Men jag känner att jag tagit kliv både vad det gäller målskyttet och spelet i sin helhet denna säsong och det hänger ju ihop med att jag blivit mer bekant med allt runt laget. Men jag tycker ändå det finns någon växel till att plocka fram nu mot slutet av säsongen.

Och vad säger du om lagets läge där ni är inne i en lite svagare period och fortsatt behöver poäng för att säkra slutspel – hur tänker du där?

-Vi får försöka ta med oss det som ändå varit bra. Mot Kalmarsund gör vi ändå en helt ok bortamatch men vi sätter ju inte lägena och det var samma sak mot Mullsjö hemma där vi borde tagit tre poäng och inte bara en. Så det är något vi måste få till framöver.

Men det lutar ändå åt att det blir slutspel för Linköping – ni störde Storvreta i kvartsfinalspelet i fjol så hur ser du på ett kommande slutspel denna säsong?

-Det var riktigt roligt under slutspelet förra säsongen mot Storvreta med all publik, så det hoppas jag få uppleva igen. Sedan vilka vi får möta tycker jag inte spelar så stor roll. Vi störde Storvreta rejält förra året och sedan tog de ju guld. Så jag tror stenhårt på oss vilka vi än får möta i en kvartsfinal.

Kevin Söderling

  • Ålder: 28 år (i mars)
  • Position: Rightfattad vänsterforward
  • Stats: 63 poäng på 53 SSL-matcher i Linköpingströjan under två säsonger i klubben.
  • Landskamper: 5 st. A-kamper och 8 st. U23 kamper för Finland
  • Moderklubb: HIFK Helsingfors, Finland