29 Mar 1 match

Palm glödhet i 10-6 vinsten mot Sirius

25 oktober 2020 07:38

Linköping stod för en ny målfest i Sporthallen när man slog Sirius med 10-6 (1-2, 6-2, 3-2). Viktor Palm var i lysande form och stod för sex poäng i en match som avgjordes med tre raka Linköpingsmål i mitten av tredje perioden.

Linköpings offensiv mot Sirius var riktigt vass. Och vassast av de vassa var Viktor Palm där framförallt samarbetet med Simon Palmén stack ut. Palm som kom från allsvenska Onyx inför säsongen var inblandad i det mesta av Linköpings farligheter. Med tre mål och tre assist så klev Viktor upp i poängliga toppen med nio poäng på tre matcher.

Matchen mot Sirius blev annars onödigt jämn och det var faktiskt först under andra halvan av tredje perioden som hemmalaget Linköping definitivt hängde av bottenlaget Sirius.

Underläge efter en period

I första perioden fick inte Linköping träff offensivt och Sirius var i ledning (1-2) när 20 minuter spelat (Linköpingsmålet av Palm).

Jätteryck i andra

I mittperioden var det fortsatt Sirius som var i ledning med 3-4 när fem minuter återstod av perioden. Men med fyra raka Linköpingsmål (två av Matej Jendrisak) på lika många minuter ryckte Linköping till 7-4 och matchen kändes i princip avgjord.

Sirius bet sig kvar

Men trots att Linköping kändes betydligt starkare så släppte inte Sirius målmässigt. Två Siriusmål i början av tredje fram till 7-6 och matchen var definitivt inte avgjord.

Matej visade vägen igen

Men när matchen vägde var det kapten Jendrisak som klev fram och tryckte dit 8-6 (Matejs tredje mål). Därefter gjorde Palm 9-6 innan Josef Rypar definitivt tog död på spänningen med sitt 10-6 mål.

Linköpingspoäng: Viktor Palm 6 (3 mål + 3 assist), Matej Jendrisak 3 (3+0), Simon Palmén 3 (2+1), Josef Rypar 2 (1+1), Oskar Seth 2 (0+2), Oskar Hovlund 2 (0+2), Martin Karlsson 1 (1+0) och Jesper Alm 1 (0+1).