Lördag
09 Feb 1 match
Onsdag
13 Feb 1 match
Onsdag
20 Feb 1 match
Lördag
23 Feb 1 match
Tisdag
26 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Tisdag
05 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Astbrant – nöjd med uppehållet men vill se förändringar

24 oktober 2018 15:38

Efter en tid utan matcher så varvar nu Linköpings herrar upp för att möta nykomlingen Lindås på bortaplan på lördag. Tränaren Johan Astbrant är inte nöjd med alla uppehåll i serien och heller inte tillfreds med vad laget presterade spelmässigt innan uppehållet. Men han gläds åt att alla spelare krigat på bra på träningarna och att en av lagets absolut viktigaste spelare snart är tillbaka.


Landslagsuppehållet är över – hur har du upplevt matchpausen?

-Det har sett bra ut med i princip hundraprocentig närvaro och bra engagemang från spelarna. Det har varit lite spridda skurar vad det gäller innehållet där vi har kört en hel del riktigt tuffa träningar men vi har även försökt haft några lite roligare aktiviteter för att blanda upp det lite.

Några speciella områden du valt att fokusera på?

-Vi är inte nöjda med vad vi presterat spelmässigt så här långt och vi har fokuserat mycket på hur vi vill agera och spela på det stora hela. Vi vill få till en förändring i vårt spel redan nu och inte vänta tills halva säsongen gått. Det jag upplevt i inledningen är att de flesta lag vi mött har haft mycket mer boll än vad vi tänkt oss och då valt att spela av tid med boll. Det hänger ihop med att de varit rädda för våra omställningar, backat hem och i stället för att störa har vi blivit passiva och därefter frustrerade. Så därför har vi nu valt att justera lite och hoppas få träff på det.

Vad har du att säga om dina landslagsspelares insatser i Uppsala och Euro Floorball Tour i helgen som gick?

-Jag tycker alla fyra gör en helt OK landslagsturnering och de presterade ungefär som de har gjort med klubblaget i säsongsinledningen. Men jag tror alla fyra har mer att ge helt klart. I Simons (Palmén) fall så bytte han till Linköping mycket för att kunna knipa en VM-plats och självklart blir det då en press att leverera. För Matej och Ondrej hägrar ett hemma-VM där det också kommer bli mycket press på spelarna att leverera. Så med de förutsättningarna tycker jag inte det är så konstigt att det blir lite upp och ned i hur de presterar i klubblaget och landslaget.

Tillbaka till Linköping och SSL. Innan uppehållet blev det två raka förluster mot Kalmarsund och Helsingborg – inget du gillar misstänker jag…

-Mot Helsingborg var det ju oerhört små marginaler och där kunde vi verkligen ha tagit alla tre poängen, men det var väl framförallt Kalmarsundmatchen som blev en väckarklocka då matchbilden inte alls blev som vi tänkt oss. Där får både vi ledare och spelare ta på oss att vi inte når upp i den nivå vi borde i en match som vi bör äga i vår egen hemmahall.

Hur ser du på det ni presterat totalt under serie inledningen med en sjätteplats med tio inspelade poäng på sex spelade matcher?

-Som sagt vi är inte alls nöjda med spelet så här lång, inte ens när vi slår Mullsjö borta tycker jag det är klockrent. Skillnaden i mötet med Mais jämfört med flera av de andra matcherna var att de klev på i offensiven och vi fick bra utdelning i våra avslut och omställningar. Samtidigt är det så att vi har mer poäng efter sex omgångar denna säsong än de två föregående, men prestationen kan vi inte vara nöjda med.

Och nu väntar sju matcher innan nästa uppehåll (för VM uppladdning) med en blandning av matcher mot förmodade topplag på bortaplan (Storvreta och Falun) och matcher där ni är klara favoriter (Örebro, Sirius och Lindås) – vad förväntar du dig av dessa sju matcher?

-Efter dessa sju omgångar tror jag serien sitter mer då alla lag har mött varandra. Jag tror vi kommer att kunna se ett mer tydligt toppskikt och kanske några lag som halkar efter lite. För vår del så är det svårt att förutse exakt var vi står nu när vi justerar spelet en aning. Dessutom har det blivit tydligt att vi behöver tid att hitta vårt spel när vi hela tiden tappar tongivande spelare. Tappen av Gurra (Gustav Fritzell), Dagge (Joel Dagman) och Bjöcke (Eric Björk) innebar inte enbart att vi tappade duktiga spelare inför säsongen, de var även tongivande för lagbygget. Vi är väl det laget av lagen i toppen som haft mest ruljans bland spelarna de senaste säsongerna. Vi har inte mer än 4-5 spelare kvar sen vi var i final första gången medan Falun som vi mötte då har i princip sin förstalina intakt sedan dess. Så vad jag mest av allt vill se under matcherna fram till nästa uppehåll är att vi hittar samarbetet och verkligen agerar som ett lag.

De två kommande matcherna blir högintressanta. Först väntar Lindås borta på lördag i en match ni bör vinna – vad säger du om det?

-Det blir en tuff och oförutsägbar match som vi måste ha allra högsta fokus på för att vinna. Lindås är ett lag som har en hel del duktiga och tekniska innebandyspelare och jag skulle säga att man har ett av ligans bästa powerplay, så vi har inte råd med billiga utvisningar. Dock så kanske flera av spelarna inte har innebandyn som enda prioritet vilket möjligen kan betyda att de tränar något mindre. Men när det väl kommer till match vet man att dessa spelare är fullt påslagna och bara vill vinna. Att vi nu möter dem direkt efter ett uppehåll är extra lurigt då jag gissar att dessa spetsspelare är väldigt spelsugna. Dessutom har de mött Falun, Pixbo och Storvreta hemma så här långt och jag tror de gärna vill vinna på hemmaplan mot oss. Så vi måste vara på tå från start om vi skall kunna vinna på lördag.

Sedan har ni serieledande Dalen hemma nästa onsdag med ett antal spelare i högform?

-Vi fick en del indikationer på att Dalen hade något nytt på gång redan i somras när vi såg dem i Tjeckien. Dalen har de senaste åren gjort sig kända som ett lag som ligger med en låg 2-2-1:a och enbart går på kontring. Men nu har man lyckats ändra på det och här måste jag ge tränaren Jonatan Brolin en jätteeloge när han efter så många år med laget lyckas förändra spelet så tydligt. Sen har ju deras stjärnspelare haft toppform både i klubblaget och landslaget. Målvakten Måns Parsjö-Tegnér spelade väl till sig en VM-plats i helgen och även Jonas Svahn har haft superform. Ketil fortsätter att leverera och att Mattias Wallgren är tillbaka till 100% på sin backplats gör ju att Dalen har ett väldigt komplett lag som inte alls ska be om ursäkt för sin serieledning utan det är 110% jobb som ligger bakom det.

Till sist: Anton Karlsson är ju på gång in i laget efter skada – spelar han redan innan VM-uppehållet?

-Anton tränar för fullt och nu handlar det bara om när han orkar spela match och inte om att skadan sätter stopp. Jag tror inte han spelar redan på lördag men till nästa vecka hoppas jag att ”Kakan” kan vara tillbaka. Det är riktigt kul att han nu är tillbaka och man märker redan på träningarna hur viktig han är för laget och vårt spel.

Stort tack och lycka till framöver!

Kommande matcher:

  • Lördag 27 okt 14:00 Lindås - Linköping - Salming Arena
  • Onsdag 31 okt 19:00 Linköping - Dalen - Linköpings Sporthall