Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Viktor Seth klar för Linköping Innebandy

15 mars 2024 09:08

Efter fyra allsvenska säsonger och 104 matcher med Strängnäs så är Viktor Seth klar för spel i Linköpings SSL-lag från och med nästa säsong. Den 21-åringe centern tar därmed äntligen plats i samma lag som storebror Oskar.


Välkommen till Linköping! Hur är känslan och hur har dina tankar gått när du byter allsvenskan mot Superligan?

-Det känns ruggigt kul att få testa vingarna i SSL och dessutom äntligen få spela i samma lag som brorsan. Sen trivs jag i Strängnäs och det blir tufft att lämna kompisarna men när chansen finns att få spela i SSL kände jag att jag måste ta den. Sen förstår jag givetvis att steget från allsvenskan till SSL är jättestort, men jag är beredd att satsa allt nu för att ta en plats i laget.

Jag vet ju att du och sportchef Johan Fredriksson varit i kontakt flera gånger genom åren om att du skall komma till Linköping – vad är det som bromsat dig tidigare att göra denna flytt?

-Det har nog mest legat på mig då jag tidigare inte känt mig redo för SSL-spel och därför inte velat ta ett för snabbt steg. Skillnaden nu är att jag haft en större roll i Strängnäs och allsvenskan denna säsong vilket gör att jag känner mig redo att ta steget samtidigt som jag fortsatt är ung.

Det är väl få nyförvärv som sett så många SSL-matcher med Linköping genom åren som du gjort när du kollat brorsans matcher, så vad har du för bild av Linköping som SSL-lag och förening?

-Laget känns riktigt fint och jag tror det är något riktigt spännande på gång med några yngre spelare på väg till klubben samtidigt som det finns massor av rutin kvar. Så det ser verkligen bra ut både just nu men även för kommande säsonger.

Hur skulle du själv beskriva dig som spelartyp och vilken är din drömroll i Linköping framöver?

-Som en tvåvägscenter med bra räckvidd som gillar att göra jobbet i defensiven men gärna följer med upp i anfallen. Nu gäller det först och främst för mig att träna stenhårt för att ta en plats i laget men givetvis hoppas jag att jag kan få en större centerroll i en av de två första formationerna inom några säsonger.

Strängnäs är ju klara för kval till SSL och tittar man poängmässigt så är detta din starkaste säsong i allsvenskan – hur ser du själv på din och lagets insats så här långt denna säsong?

-Vi ligger fyra och ska kvala till SSL vilket ju är bra men samtidigt vet jag att vi kan ännu bättre speciellt när vi mött topplagen i serien. För egen del har det gått bra och jag känner att jag tagit kliv i offensiven och producerat mer poäng än vad jag gjort tidigare år vilket känns bra.

Vad säger du om Linköping denna säsong och vad tror du om lagets chanser i ett kommande slutspel.

-Linköping är som bäst mot bra motstånd vilket man visat inte minst när man slagit både Storvreta två gånger och Falun den här säsongen. Så får man till det i ett slutspel tror jag man har chansen att gå hela vägen.

Ofrånkomligt är ju att nämna det faktum att du och brorsan Oskar nu hamnar i samma lag – vad har du för tankar runt detta och vad skulle du säga är era likheter och skillnader på och utanför planen?

-Vi har ju aldrig spelat i samma lag utom när vi lirade på gatan när vi var små, så det ska bli otroligt kul att vi nu ska få spela tillsammans. Det är inte lätt att själv säga vad vi har för likheter och olikheter men vi är ju båda långa och har en grym räckvidd på planen så det är en tydlig likhet i alla fall.

Linköpings tränare David Gillek är också nöjd med att få en Seth till i laget:

-Jättekul att Viktor är klar för oss. Vi har följt Viktor en längre tid och vi tycker han har utvecklats för varje säsong i allsvenskan med Strängnäs och nu känns det som helt rätt läge att han tar steget till SSL och ansluter till Linköping. Viktor har spännande egenskaper som vi tror han kommer utveckla ännu mer i vår miljö.