Lördag
21 Dec 1 match
Måndag
06 Jan 1 match
Fredag
10 Jan 1 match
Onsdag
15 Jan 1 match
Lördag
18 Jan 1 match
Söndag
26 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Onsdag
12 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match

Oerhört viktig bortavinst mot Sirius

10 januari 2020 21:48

Linköping lyckades vinna kvällens mycket betydelsefulla bortamatch mot Sirius. Matchen slutade 4-5 (1-3, 1-0, 2-2) där slutminuterna blev rafflande sedan hemmalaget varit nära att kvittera i slutet.


Att kvällens match i IFU Arena var viktig för båda lagen var väldigt tydligt. Inget av lagen lyckades riktigt få till ett bra spel under en längre period, men det var ändå Linköping som till slut välförtjänt tog med sig alla tre poängen hem från Uppsala och därmed tog man också ett rejält steg närmre slutspelslagen.

Linköping bestämde takten

Linköping tog en tidig ledning genom Simon Palmén redan efter två minuter. Sirius kvitterade mitt i perioden men Linköping bet i från genom mål av först Felix Lanver (1-2) sedan han bruit in från kanten och sedan Jesper Alm (1-3) på en snygg omställning (passningar från Zetterström och Hagberg).

Målsnål mittperiod

Mittperioden bjöd bara på ett mål och det var hemmalagets duktige Filip Eriksson som satte 2-3 fem minuter in i andra.

Linköpings stjärnor klev fram

Jämnt och aningen spännt i inledningen av tredje och det är ju då man önskar att en landslagsman kliver fram... Oskar Hovlund satte mycket vackert 2-4 sedan han läckert dribblat framför Siriusmålet när sju minuter avverkats. Minuten senare var det en annan gigant som presenterade sig. Matej Jendrisak prickade in 2-5 i powerplay och Linköping hade därmed skaffat sig exakt samma utgångsläge som senaste machen i IFU Arena för några dagar sedan.

Nära nytt poängtapp i slutsekunderna

Linköping har som bekant tappat ledningar i ett par matcher på slutet så när hemmalaget gjorde 3-5 efter 15 minuter och 4-5 med 1,5 minut kvar var det rejält nervdaller. Sirius skapade dessutom några högkvalificerade chanser att kvittera så när slutsignalen gick i IFU Arena var känslan mer lättnad än glädje bland Linköpingsspelarna.

Tabellskutt och dubbla hemmafighter väntar

Via segern skaffade Linköping sig ett klart bättre läge i tabellen. Dels skakade man av sig bottenlagen och samtidigt kröp man närmre lagen på slutspelsplatserna. Glädjande är då att det kommande vecka väntar dubbla hemmamatcher. På onsdag match mot Mullsjö och på lördag är det Falun som skall få en tuff kvällsmatch i Sporthallen.