Lördag
30 Jan 1 match
Lördag
13 Feb 1 match
Onsdag
17 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Onsdag
24 Feb 1 match
Lördag
27 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Torsdag
18 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Måndag
22 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match

JIK sänkte Linköping i slutminuterna

21 december 2019 17:39

Nej, Linköping får inte fira jul som vinnare. Laget hade ledningen hemma i Sporthallen med fem minuter kvar och såg ut att bärga tre viktiga poäng. Men gästande Jönköping fick sista ordet med två mål med sju (!) sekunders mellanrum och matchen slutade 4-5 (2-2, 0-1, 2-2) till JIK.


Både Linköping och Jönköping slåss om att ta sig i kapp lagen på slutspelsplatserna och efter dagens match så är det JIK som ligger bäst till.

Bra öppning av Linköping

Linköping öppnade dock matchen starkast och när Olle Abrahamsson gjorde 1-0 (Olles 19:e SSL mål denna säsong) kändes det logiskt. Hemmalaget fortsatte att spela ett inspirerat anfallsspel och Simon Palmén kunde utöka till 2-0 på en omställning när 8:49 spelats. Men Jönköping växte in i perioden framförallt med finurliga kombinationer offensivt. Därför var inte JIK:s 2-1 och 2-2 mål orättvisa. Likaläge efter första 20 minuterna.

Färre klara målchanser i andra

I mittperioden fick Linköping oftast möta ett uppställt Jönköpingsförsvar och målchanserna blev färre och inte heller lika klara som i första perioden. Det var i stället JIK som kunde ta ledningen med 2-3 när Glimberg vevade dit en backhand efter knappt sex minuters spel. Linköping hade fortsatt mest bollinnehav och laget hade sina chanser att kvittera bland annat i power play, men effektivitet fanns inte där i andra perioden.

Kamp om poängen i tredje

JIK inledde tredje i powerplay men Linköping gjorde ett riktigt bra boxplay. Annars präglades inledningen av tredje av ett slarvigt spel från båda lagen. Det dröjde sju minuter innan första målet kom och det var på nytt Olli Laine som assisterade men nu till Felix Lanver som kvitterade till 3-3. Efter målet stod matchen och vägde men det var Linköping som tog ledningen (4-3) med knappt fem minuter kvar av matchen efter ett rikitgt snyggt anfall där Simon Palmén avslutade efter diagonalspel från Lanver och Hovlund.

JIK tog död på stämningen

Men möjligen tog Linköping ut segern i förskott för JIK kunde svara med inte bara ett mål utan två inom loppet av sju sekunder mot ett passivt Linköping. Självklart provade hemmalaget att ta ut duktige Andreas Blom ur målet i slutet men känslan var att luften hade gått ur hemmaspelarna efter JIK:s båda mål och det blev aldrig riktigt nära en hemmakvittering.

Jul som tia och Storvreta väntar

Linköping ligger därmed på en 10:e plats nu när jul och nyårsuppehåll väntar. SSL spelet drar i gång igen den 6:e januari med ett bortamöte med Storvreta (Linköping står över första omgången 2020).