Inga poäng borta mot Sirius

6 oktober 2019 18:18

Linköping har det fortsatt tufft i inledningen av säsongen 19/20. I dag kom fjärde raka förlusten när Sirius slog Linköping i Uppsala med 7-5 (2-0, 1-2, 4-3) även om Linköping var nära vid flera tillfällen men där Sirius hela tiden var ett steg före.

Sirius tog kommandot i matchens första period. 1-0 kom i powerplay och 2-0 strax därefter mot ett aningen passivt Linköping.

Marre Karlsson bakom reduceringar

I början av andra var det på nytt Sirius som gjorde mål och vid hemmaledning 3-0 vaknade Linköping och Martin Karlsson till. 3-1 var riktigt snyggt passningsspel där Nemecek hittade in till Marre Karlsson framför mål. 3-2 gjorde Oskar Seth sedan Karlsson brutit en Sirius pass bakom mål och serverat Seth.

Ribb och stolpskott för Linköping

Tredje började som första och andra perioden med Siriusmål. Detta efter att Linköping haft dubbla ribbskott innan dess. Nemecek reducerade till 4-3 och Linköping hade skapat nerv igen. Men Sirius behöll ledningen och utökade dessutom till 6-3.

Väldigt nära poäng i slutet

Linköping gav dock inte upp och 6-4 gjorde Filip Samuelsson och med två minuter kvar satte Max Wahlgren rejäl press på hemmalaget med sitt 6-5. Linköping satsade med plockad målvakt och kvitteringen var nära flera gånger men i stället lyckades Sirius krångla sig ur greppet och dessutom lirka in 7-5 i det tomma Linköpingsmålet.

Nu får Linköping istället satsa på onsdagens hemmamatch mot Mullsjö. Matchstart 19:00 i Sporthallen.