Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Linköping firar jul i serietopp

19 december 2021 18:43

Efter dagens bortaseger mot Helsingborg så går Linköping upp i serieledning av SSL tabellen. Linköping gjorde ett ryck i början av tredje och segersiffrorna blev klara 8-3 (2-1, 1-1, 5-1) i Helsingborg Arena.


Det fanns kanske vissa frågetecken i Linköping efter ett VM uppehåll med en hel del spelare borta på grund av sjukdom och skada. Men dagens match visade att laget konserverat formen fint från innan uppehållet och segern borta mot Helsingborg var fullt rättvis.

Linköping öppnade bäst och Almlöf målade i PP

Linköping öppnade matchen bäst och den dynamiska duon Martin Karlsson och Oskar Seth hade gjort varsitt mål på VM keepern Edling när halva första perioden spelats. Hemmalaget reducerade på straff och FCH kunde även kvittera i början av andra. Linköping fick endast ett powerplayläge under hela matchen och det utnyttjade William Almlöf som vanligt när han skickade in 3-2 mitt i mittperioden.

Tredje perioden överlägset till Linköping

Sista perioden började på bästa sätt med tidiga mål av Matej Jendrisak och Martin Karlsson och innan fyra minuter spelats hade Linköping ryckt åt sig en 5-2 ledning. FCH reducerade visserligen men Linköping var i denna match så mycket hetare än Helsingborg framför båda målen och kunde snabbt gå i från. 6-3 gjorde Marre Karlsson (tredje målet idag), 7-3 Simon Palmén (fjärde poängen i matchen) innan Oskar Seth rundade av det hela med 8-3 i tom bur. Stabilt försvar och målvaktsspel spetsat med bra avslut

-Vi har höga krav på oss själva men jag kanske inte trodde på oss som serieledare när nästan halva serien spelats, sa tremålsskytten Martin Karlsson efter matchen.

Serieledare och gratismatch 27/12

Vinsten tog Linköping upp överst i tabellen med 24 inspelade poäng på elva matcher nu när serien tar ett juluppehåll. Men julvilan blir kortvarig då laget möter Dalen hemma i Sporthallen redan den 27/12!!! Så passa på att se serieledarna och dessutom är det fri entré!