Söndag
01 Dec 1 match
Onsdag
04 Dec 1 match
Söndag
08 Dec 1 match
Onsdag
11 Dec 1 match
Onsdag
18 Dec 1 match
Lördag
21 Dec 1 match
Måndag
06 Jan 1 match
Fredag
10 Jan 1 match
Onsdag
15 Jan 1 match
Lördag
18 Jan 1 match
Söndag
26 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Onsdag
12 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match

Olle Abrahamsson är klar för Linköping Innebandy

8 maj 2019 10:24

Olle Abrahamsson spelar I Superligan med Linköping kommande säsong. Norrköpingsbördige Olle har de två senaste säsongerna öst in poäng i allsvenska Strängnäs och nu är det dags att pröva spel på den absolut högsta nivån i Sverige.


Olle med KFUM Norrköping som moderklubb har ett också ett par säsonger med Åby Oilers bakom sig innan han inför säsongen 2017/2018 tog klivet från tryggheten i Norrköping till allsvenska Strängnäs. Där har det blivit succé med totalt 73 poäng och mer än 50 mål på två säsonger i klubben.

Välkommen till Linköping Innebandy!

-Tackar det ska bli jäkligt kul att äntligen få spela för klubben. Jag har ju mött Linköping hur många gånger som helst under uppväxten och dessutom gått på innebandygymnasiet i Linköping så målet har hela tiden varit att någon gång spela i Superligan med Linköping.

Gissar att du känner många i Linköpings lag och organisation sedan innan?

-Ja så är det ju. Jag har ju gått med flera i laget på innebandygymnasiet i Linköping och spelat tillsammans i SDF-SM, så här finns många kompisar sedan innan. Sen har jag ju självklart kollat på många SSL matcher genom åren och har överhuvudtaget bra koll på föreningen.

Hur har du utvecklats under dina två säsonger I allsvenskan och Strängnäs?

-Jag skulle säga att jag tagit väldigt stora steg både på och utanför planen. På planen har jag lyft både fysiken och snabbheten och jag tycker jag håller en mycket jämnare nivå nu än innan. Så åren här i Strängnäs har lärt mig oerhört mycket.

Så nu känner du dig redo att ta klivet upp till SSL!

-Ja, jag känner mig helt klart redo för nästa steg. Att få träna och spela tillsammans med de allra bästa kommer förhoppningsvis att ge mig det där sista för att ta ytterligare kliv i min utveckling.

Är det stora skillnader i hur Linköping spelar jämfört med Strängnäs?

-Det är ju väldigt svårt att jämföra men jag skulle nog säga att Strängnäs satsar lite mer på kontringsspelet medan Linköping oftast för spelet med boll, men det får vi se hur jag upplever det.

Har du hunnit sätta upp några personliga mål nu när du ska lira i Linköping?

-Jag vet ju att konkurrensen nu blir väldigt tuff men ett av målen är att så snabbt som möjligt visa vad jag går för och visa framfötterna då jag ju vill spela så mycket det bara går.

Vad är det för spelare Linköpingspubliken får se om du skall beskriva dig själv?

-Jag tycker jag är en allround och spelskicklig spelare även om jag kallats poängspelare under mina säsonger i Strängnäs. Jag är bra på att hitta en bra yta och nypa dit bollen när lägen dyker upp.

Så när finns du på plats i Linköping för att dra i gång?

-Nu blir jag kvar ett tag till i Strängnäs och kommer att pendla till träningarna. Under sommaren blir det först en flytt hem till Norrköping och jobb där innan jag tar steget till att flytta till Linköping i augusti. Det ska bli riktigt kul och jag ska nu ge allt för att komma in i laget så snabbt som möjligt.

-Olle kommer in med en professionell attityd och han har visat att han besitter den rätta viljan och inställningen för att klara spel på den absolut högsta nivån. Vi fortsätter att bygga på med unga spelare och att Olle har en mer lokal förankring är ytterligare ett plus, säger Linköpings teammanager Johan Fredriksson om Olle.

Olle Abrahamsson

  • Födelseår: 1998
  • Position: Forward och Center
  • Moderklubb: KFUM Norrköping IBK
  • Kommer från: Allsvenska Strängnäs som kvalat till SSL
  • Meriter: Över 70 poäng och 50 mål på två säsonger i allsvenskan.