Lördag
06 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Idag 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Onsdag
03 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match

Efter Falun och Växjö - Blir det tredje raka borta mot Mullsjö?

7 november 2021 09:59

I senaste SSL matchen blev det vinst borta mot cupmästarna Växjö och innan det hemmavinst mot svenska mästarna Falun. Kan Linköping besegra även serieledande Mullsjö i Nyhemshallen idag? Inget verkar omöjligt för tillfället…


Linköping verkar trivas allra bäst mot lagen som ligger långt upp i tabellen så vad passar då bättre än att möta tabellettan Mullsjö! Linköpings maskineri har rullat igång rejält och i de senaste matcherna har framförallt defensiven skärpts till vilket gjort att motståndarna haft stora bekymmer. VM backarna Nicola Bischofberger (Schweiz) och Josef Rypar (Tjeckien) har bildat backpar de senaste matcherna och visat högsta klass och det blir spännade att följa dessa båda spelare i VM.

-Att vi är disciplinerade både i försvar och anfallsspel, är Linköpingstränaren David Gilleks recept för vinst i Nyhemshallen.

Läget i laget:

Martin Karlsson var avstängd senast mot Växjö och lär nu vara extra sugen att trigga igång publiken ute i skogen. Målvakten Andreas Blom är skadad och saknas även fortsatt.

Motståndarkollen Mullsjö:

Mullsjö började SSL säsongen med förlust mot Växjö. Men efter det så har segrarna radats upp och efter fem raka trepoängare så ligger västgötarna i tabelltopp fyra poäng före Linköping. Poängbäst i Mais är hemmafavoriten Kim Ganevik tillsammans med rutinerade Sebastian Palmqvist med 14 poäng var.

Hot topics inför dagens match!

VM truppen?!?– Dagens match må vara ett toppmöte i SSL med många glödheta spelare och två formtoppade lag men avsaknaden av kommande svenska VM spelare är i det närmaste total. Sankell i Mais är undantaget.

Inbördes möten! - Senast lagen möttes vann Linköping med 9-3 och om man tittar på alla möten i SSL genom åren så har Linköping övertaget med 15-9 i matcher.

Marre vs Sankell! – Dessa båda heta spelarna har en lång historia av dueller och inte är det väl omöjligt att de lyckas stöta på varandra även i dag i Nyhemshallen…

Gillek på hemmaplan- För Linköping är Nyhemshallen borta men för coach Gillek är det nog fortsatt mer hemma än Sporthallen även om det nu börjar bli en vana att stå i "fel" bås.

Mullsjö vs Linköping kl 17:00 i Nyhemshallen. Ni ser matchen på corren.se eller via Sportexpressens sändning.