Lördag
21 Dec 1 match
Måndag
06 Jan 1 match
Fredag
10 Jan 1 match
Onsdag
15 Jan 1 match
Lördag
18 Jan 1 match
Söndag
26 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Onsdag
12 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match

Simon Palmén inför Storvreta borta i kväll 19:00

16 oktober 2019 11:49

Linköping vann senast hemma mot Mullsjö och i kväll väntar en tuff utmaning då laget möter mästarna i Storvreta på bortaplan. Vi kollade läget med Simon Palmén inför matchen.


Skön vinst senast mot Mullsjö gissar jag?

-Ja, verkligen det var en extremt viktig vinst på flera sätt. Sen tycker jag också det var lite på tiden att vi vann med tanke på hur flera matcher sett ut så här långt.

Vad var det som gjorde att ni tog tre poäng mot Mullsjö?

-Den stora skillnaden jämfört med tidigare matcher var att vi satte försvarsspelet från start mot Mullsjö. Innan har vi oftast hamnat i underläge, fått jaga och då släppt in fler mål. Nu fick vi en ledning och kunde då spela mer som vi vill och hitta en trygghet i vårt eget spel.

Trots vinsten senast så är ju ändå tabelläget lite utsatt – oroar det dig?

-Nej egentligen inte, även om vi självklart hade velat ha fler poäng. Som upplägget är nu med derbygrupperna så blir det intressant först när alla mött alla en gång. Så vi fokuserar inte alls på tabelläget för tillfället.

Nu har ni haft en veckas uppehåll - hur har veckan sett ut för er?

-Det har varit en väldigt bra vecka för oss. Bra träningar men vi fick också tid för en middag med laget och lite extra vila. Dessutom har vi pratat en hel del om vad vi gjorde bra mot Mullsjö och vilka delar vi vill ta med oss framöver.

Din egen form ser riktigt bra ut – du var inblandad i fyra av fem mål senast mot Mullsjö – har du en bra känsla inför kvällen?

-Absolut och självklart är det kul att vara inblandad i mycket mål. Men det viktigaste tycker jag var att vår femma producerade och det betyder ju att alla i formationen är delaktiga. Vår femmas uppgift är att producera framåt och då blir ju en match som mot Mullsjö viktig för oss. Ser man till laget som helhet så har vi nu hittat en bra balans i formationerna och mot Mullsjö var det tredje raka matchen jag spelade med samma spelare och det ger resultat när man får spela ihop sig.

Storvreta borta är som alltid tufft – vad krävs av er för att knipa tre pinnar?

-Viktigt för oss blir att vi fortsätter att sätta försvaret och samtidigt vågar spela ut när vi har bollen. Då har vi en bra chans i kväll.

Vreta verkar ha några spelare borta (Klinsten, Ahlroth bl.a.) – är det något ni lägger fokus på?

-Nej inte alls. Visst kan man fokusera på vissa spelare i motståndarlaget men då gäller ju det spelare som är på planen och inte på sidan. Sen kan det ju vara så att ett lag spelar helt annorlunda på grund av saknade spelare men så blir det ju inte i kväll mot Storvreta. Så om de saknar spelare är inget vi lägger någon kraft på.

Blir det en match i serielunken eller kan det bli någon hetta i kväll tror du?

-Det kan säkert hetta till och jag tror på en jämn match i kväll och när matcher står och väger brukar tempen kunna höjas. Så jag tror på en kul match både för oss spelare och publiken i kväll!

Tack Simon och lycka till!

Läget i laget Linköping:

Alla spelbara som varit med under de fem första matcherna (endast Markus Lindström saknas fortsatt).

Motståndarkollen Storvreta:

Precis som väntat finns Vreta med i tabelltoppen och laget är fortsatt obesegrade. Senast blev det dock en knapp bortaseger (5-4) mot Jönköping där laget kanske inte imponerade fullt ut. Det rapporteras om en del skador i laget inför kvällens match (målvakt Klinsten och Valdemar Ahlroth). Men är det något som tränare Andreas Harnesk har gott om så är det fullgoda ersättare. Så det betyder sannolikt inte så mycket för just Storvreta om några spelare saknas.

Storvreta-Linköping IFU Arena kl 19:00 (matchen följs med fördel på SSLplay.se).