Onsdag
23 Mar 1 match
Fredag
25 Mar 1 match
Söndag
27 Mar 1 match
Torsdag
11 Aug 1 match
Fredag
12 Aug 1 match
Lördag
20 Aug 1 match
Fredag
26 Aug 1 match
Söndag
28 Aug 1 match
Torsdag
08 Sep 1 match
Söndag
11 Sep 1 match
Söndag
18 Sep 1 match
Tisdag
20 Sep 1 match
Söndag
25 Sep 1 match
Onsdag
28 Sep 1 match
Söndag
09 Okt 1 match
Lördag
15 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Lördag
19 Nov 1 match
Lördag
26 Nov 1 match
Lördag
03 Dec 1 match
Onsdag
07 Dec 1 match
Söndag
11 Dec 1 match
Lördag
17 Dec 1 match
Måndag
26 Dec 1 match
Torsdag
05 Jan 1 match
Söndag
08 Jan 1 match
Lördag
14 Jan 1 match
Lördag
21 Jan 1 match

Viktig vecka väntar för Eldholm & co

14 september 2021 15:10

Denna vecka är det allvar – först måste det bli vinst i morgon mot Pixbo i Sporthallen och på lördag väntar SSL premiär borta mot nykomlingen Hagunda. Vi kollade med nyförvärvet Lukas Eldholm inför denna viktiga vecka där det ställs krav på dubbla vinster.


För Linköping är det inget annat än vinst mot Pixbo som gäller om man ska ta sig till kvartsfinal i Svenska Cupen. Och det är inte bara vinst vid full tid som krävs utan även att man vinner den efterföljande förlängningen (som avgör när lagen har en seger var). Premiären i SSL blir heller ingen lek då det handlar om bortamöte med nederlagstippade nykomlingen Hagunda där alla förväntar sig seger. Så vad säger Lukas Eldholm som denna säsong anslutit från Höllviken till Linköping?  

Cupmatch mot Pixbo i morgon – hur går dina tankar ut inför returmatchen?

-Först och främst har vi revansch att utkräva. Vi fick en bra start på matchen i Göteborg men Pixbo hittar tillbaka och straffar oss vilket vi tagit lärdom av. Det är två jämna lag som möts och vi lär säkert slåss om positionerna även i SSL tabellen så det är inte speciellt förvånande att det är små detaljer som avgör mötena med Pixbo.

Ja hur ser din analys ut efter match 1 där ni går upp i en snabb 3-0 ledning men sedan släpper in Pixbo i matchen?

-Vi gör som sagt en riktigt bra första period samtidigt som inte Pixbo kan ha varit nöjda med sin prestation. Sen i andra kommer de ut mycket bättre och får momentum i matchen samtidigt som vi inte har rätt skärpa och de kan vända på matchen.  

Sen det här med att det blir sudden death direkt efter slutsignalen om ni vinner i morgon på hemmaplan – vad säger du om det upplägget?

-Ett spännande upplägg som känns kul, tycker jag. Det gör att varje match får sitt eget liv och detta är ju något vi är glada nu efter förlusten borta mot Pixbo.

Det är dessutom seriepremiär i SSL denna vecka. Bortamöte med nykomlingen Hagunda på lördag i IFU Arena. Är det något bekymmer att förbereda sig för både cup och serie denna vecka?

-Nej, det tycker jag inte, det är två olika tävlingar och vi ska kunna hantera båda. Nu koncentrerar vi oss först och främst på mötet med Pixbo i morgon och först efter det byter vi över fokus till Hagundamatchen på lördag.

Hagunda som är nya i SSL ska givetvis inte underskattas men det är ändå ett lag ni förväntas slå i båda mötena – är det extra lurigt att möta en nykomling i premiären?

-Det kommer absolut inte bli någon underskattning i alla fall. Alla lag som spelar i SSL är bra och Hagunda kommer vara extra taggade i en premiär på hemmaplan. Så vi är inställda på en tuff match då Hagunda gjort det bra på försäsongen. Men samtidigt hoppas jag och tror att vi åker från Uppsala med tre poäng.

Vad tror du blir det viktigaste faktorerna för er del om ni ska ta er vidare i cupen samt vinna SSL premiären?

-Det är att vi följer vår gameplan, sätter försvarsspelet och får upp effektiviteten i avsluten. Får vi till det så vinner vi båda matcherna.

Till sist en fråga om VM i Finland - du har lirat de två senaste VM turneringarna för Danmark så kan vi förvänta oss att se dig i den rödvita tröjan i december?

-Jag tror och hoppas att jag finns med men man vet aldrig på förhand. Men det vore givetvis kul då det är en stor ära att få spela ett VM för sitt land.

Linköping vs Pixbo ons 15/9 kl 19:00 Linköpings Sporthall (Svenska cupen omg 3 match 2 av 2)

Länk till biljettköp

Hagunda vs Linköping lör 18/9 kl 18:00 IFU Arena (SSL premiär)