Lördag
30 Jan 1 match
Lördag
13 Feb 1 match
Onsdag
17 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Onsdag
24 Feb 1 match
Lördag
27 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Torsdag
18 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Måndag
22 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match

Lukas Eldholm kommer till Linköping från Höllviken

5 maj 2021 13:55

Lukas Eldholm med rötterna i Örebro ansluter till Linköping och lämnar SSL degraderad Höllviken efter två säsonger. Den 24-årige forwarden med dubbla VM för Danmark på meritlistan har producerat 28 SSL-poäng hos skåningarna de två senaste säsongerna.


Lukas Eldholm följer inte med Höllviken ned i Allsvenskan. Örebrokillen har spel med både moderklubben Lillån i allsvenskan samt Örebro i SSL tar nu ny fart i Linköpings SSL-bygge inför säsongen 21/22.

-Lukas är en ambitiös allround och smart spelare. Vi är övertygade om att med vårt sätt att spela i Linköping så kommer han ta nästa steg i sin utveckling, säger Linköpingstränaren David Gillek om Eldholm.

Välkommen till Linköping och därmed fortsatt SSL-spel!

-Stort tack! Det känns jättebra att jag nu kan fortsätta spela i SSL med Linköping. Jag har fått en bra bild av klubben efter mitt snack med Sportchef Johan Fredriksson och med David Gillek om hur laget vill spela. Så det känns bara bra att nu vara på plats.

Du har nu spelat två säsonger med Höllviken där ni slagits för överlevnad – nu tar du klivet över till ett mer etablerat slutspelslag. Vad blir skillnaden tror du?

-Precis som du säger så har tiden i Höllviken präglats av att försöka hänga kvar medan Linköping är ett mer stabilt SSL-lag. Den stora skillnaden är ju att truppen här i Linköping är både bredare och med större konkurrens. Men jag ser det bara som en rolig utmaning för mig ta en plats i laget och hjälpa till att ta Linköping till nästa nivå samtidigt som jag utvecklas mer som spelare.

Du har mött Linköping en del under senaste säsongerna – tankar kring ditt nya lag?

Ett bra och stabilt lag med många duktiga innebandyspelare kan man säga om Linköping tycker jag. Det finns en bra grund att stå på som byggts upp under flera framgångsrika säsonger. Samtidigt blir det ju lite skillnad i spelet nu när Gillek styr laget ensam och det han vill få ut av laget känns som det passar mig bra.

Fina ledaregenskaper, forward och center möjlighet är några saker som lyfts om dig – vad mer bör vi känna till om dig som spelare?

-Det där är alltid svårt att svara på men jag tycker att jag har en bra speluppfattning och jag har byggt upp mina defensiva styrkor de senaste åren både som forward och center. Det jag vill nu är att ytterligare komma igång mer i offensiven i Linköping.

Nu är laget igång med tester så vad har du förväntningar på säsongen för laget och dig själv?

-Det ser ut att bli en väldigt spännande framtid för laget då det finns en bra och långsiktig spelidé som just nu implementeras. Känslan är att gruppen verkligen vill och tror på detta så det känns bara positivt inför denna och kommande säsonger.

Det här med danska landslaget? Du redan lirat två VM (2016 och 2018) och har 30 landskamper med de rödvita. Är målet VM-spel i december?

-Ja, jag är enbart dansk medborgare då min mamma är danska men kom till Sverige i unga år medan jag är född och har bott hela livet i Sverige. VM är absolut ett av mina stora mål kommande säsong och det är absolut med stolthet jag representerar Danmark i ett världsmästerskap.

Lukas Eldholm

  • Ålder: 24 (född 1997)
  • SSL spel: Höllviken de två senaste säsonger och sju SSL-matcher för Örebro 2018
  • Moderklubb: Lillån (Örebro) där det också blivit spel i Allsvenskan
  • Meriter: Två VM för Danmark. 30 A-kamper och 34 poäng