Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Linköping siktar uppåt - inför Pixbo borta idag

20 januari 2018 08:33
SSL HERR

I dag står slaget om tredjeplatsen i Superligan. Linköping åker i dag till Göteborg för möte med Pixbo klockan 16:00. De båda lagen slåss just nu om platserna bakom Falun och Storvreta och det är stor skillnad att komma trea eller fyra inför ett slutspel. Men tränare Astbrant tittar ändå mindre på tabellen.


Tredjeplatsen i SSL-tabellen innebär precis som för fyran att man får en extra hemmamatch i slutspelet, men trean får dessutom chansen att välja motståndare. Vinst för Linköping mot Pixbo innebär att man tar sig förbi på bättre målskillnad. De återstår förvisso nio matcher till ett slutspel men nu handlar mycket om att positionera sig inför slutspelet. Linköping och Pixbo har varsin bortaseger så här långt så frågan är vem som får ett litet mentalt övertag?

-Självklart tittar alla tränare på tabellen och Pixbomatchen är viktig i kampen om placeringarna som ger en hemmaplansfördel i ett slutspel. Men just nu fokuserar vi mindre på tabellen utan först och främst vill vi fokusera på vårt tema som vi har denna månad, säger Linköpingstränaren Johan Astbrant.

Senaste matchen (vinst 6-3 borta mot Höllviken): Linköping gjorde i veckan en oerhört solid insats när man effektivt utmanövrerade Höllviken på bortaplan. Astbrants manskap kom till Skåne med tre poäng i sikte och Linköping stängde helt enkelt ned Höllvikens erkänt starka offensiv. Flera av Höllvikens ”poängmaskiner” trampade luft mot Linköpings stabila försvars och målvaktsspel samtidigt som chanserna framåt förvaltades.

-Just nu är vårt fokus att sätta försvarsspelet och det gjorde vi mot Höllviken även om jag tycker vi släpper något billigt mål. Visst kan man önska ett mer sprudlande anfallsspel, men som jag lyft innan är vi inte ett lag som kan driva en match helt själva, kommenterar Astbrant Höllvikenmatchen.

Många var bra i Linköping som anfördes av lagkapten Anton Karlsson som förutom att han ledde defensiven även passade på att dunka in ett mål med ett klassiskt slagskott. Även backen Oskar Hovlund gjorde en perfekt tvåvägsinsats med ett mål och två assist mot Höllviken. Felix Lanver fortsätter att göra mål – hela 26 stycken så här långt och med 39 poäng totalt är Felix just nu åtta i poängligan.

Läget i laget: Martin Hovlund är sjuk och spelar inte. Andreas Nordh är tveksam till spel då han varit sjuk en tid.

Tidigare möten denna säsong: 1-1 i matcher efter varsin bortaseger i helt jämna matcher. Mötet i oktober borta mot Pixbo slutade med vinst 7-5 för Linköping. Linköping fick då inte mindre än fem tvåminutersutvisningar mot Pixbos noll (!). Och trots tre boxplay i tredjeperioden kunde Linköping hålla rent och Matej Jendrisak satte sedan 7-5 målet i tom bur i slutsekunderna. Mot Pixbo hemma i Sporthallen innan jul så var matchen helt jämn (6-6) med fem minuter kvar men Pixbo lyckades i slutminuterna sätta två mål (varav ett i tom bur) fram till 6-8.

-Pixbo är precis som vi i början av ett nybygge och jag tycker båda mötena varit lite slumpartade i slutskedena. Borta hade vi stolpe in medan dom hade lite flyt när vi möttes i Sporthallen, Så tre poäng var så här långt känns rätt,tycker Astbrant om de båda mötena med de vit/röda.

Motståndarkollen Pixbo: Pixbo har precis som Linköping överträffat förväntningarna från expertisen denna säsong. Laget vann i princip allt i november och december. Efter jul har det varit lite mer varierande resultat och senast blev det hemmaförlust mot JIK (efter övertid). Skytteligaledaren Max Wahlgren sticker självklart ut hos ”Rävarna” med sina 48 poäng (varav 28 mål), men mot Linköping har han inte gjort något mål denna säsong…

-Jag är imponerad hur snabbt Eliasson (Pixbos nye tränare) lyckats få till en attitydsförändring i laget. Kolla bara hur Martin Östholm jublade över ett kvitteringsmål mot JIK i senaste matchen, det visar på en annan passion än vad jag upplevt senaste åren hos Pixbo, avslutar Astbrant.

Pixbo-Linköping – Lördag 20 januari 16:00 Wallenstamshallen Du följer matchen på SSL play