Söndag
29 Jan 1 match
Lördag
11 Feb 1 match
Onsdag
15 Feb 1 match
Lördag
18 Feb 1 match
Söndag
26 Feb 1 match
Onsdag
01 Mar 1 match
Lördag
04 Mar 1 match
Lördag
11 Mar 1 match
Fredag
17 Mar 1 match
Söndag
19 Mar 1 match
Tisdag
21 Mar 1 match
Fredag
24 Mar 1 match
Söndag
26 Mar 1 match
Onsdag
29 Mar 1 match

Inför Djurgården hemma i kväll kl 19:00

24 november 2021 09:16

Linköping IBK – Djurgårdens IF IBS kl 19:00 i Linköpings Sporthall


Vill Linköping gå till VM uppehållet med en skön känsla så är det bara vinst som gäller i kväll mot jumbon och nollpoängaren DIF. Man brukar säga att för varje förlust är ett lag närmre en vinst och nu ska man inte Jinx:a, men detta gäller ju för DIF som radat upp förluster men senast var millimetrar från första SSL poängen mot Helsingborg. Linköping fick sig en rejäl näsbränna i premiären mot Hagunda och bör vara på tå när man möter säsongens andra nykomling i kväll.

Läget i laget:

Oskar Hovlund klev av skadad mot Pixbo och spelar inte mot DIF utan satsar på att vara helt återställd efter VM. Även målvakt Andreas Blom är fortsatt på skadelistan annars fullt manskap. Linköpings första och andraformation får med all rätt en hel del strålkastarljus. Men mot Pixbo senast slet tredjefemman med Ola Hyltén, Lukas Eldholm, Lucas Karlsson, Jonathan Hallin och Emil Lögdberg på bra och höll spelet uppe väl. En väl fungerande tredjelina kan helt klart vara skillnaden mellan vinst och förlust när så många SSL-matcher är jämna…

Motståndarkollen DIF:

Djurgården har i någon bemärkelse blivit en symbol för gapet mellan allsvenskan och Superligan. Efter att varit ett topplag i massor av år i allsvenskan så tog men till slut steget upp till högsta serien. Men väl där så har det gått mer än tungt (noll poäng) och mycket kan tillskrivas en skral silly season där laget snarare blev svagare än starkare när det efterlängtade SSL spelet inleddes. Visst finns det spelare med SSL rutin i DIF men de hade nog sina glansdagar för flera år sedan och varför det är så svårt att knyta till sig fler av alla duktiga 08:or både från andra allsvenska lag och spelare som finns utspridda i landet är en gåta (kanske är det klubbrivaliteten som tar över)? Man kan konstatera att Stockholmsinnebandyn inte är vad den en gång var men att det givetvis är kul och viktigt för sporten att huvudstaden nu finns representerad i SSL!

Hot topics inför dagens match!

Serieledningschans – Har toppen av SSL tabellen någonsin varit jämnare? Linköping har endast en poäng upp till serieledande Storvreta och chansen finns för Linköping att gå till VM uppehållet som serieledare. Det skiljer just nu två poäng mellan ettan och åttan i tabellen och Linköping plus fyra lag till har 18 poäng(!)

Hovlunds frånvaro – Oskar Hovlund skulle vara storstjärna i alla SSL lag så frågan är vad hans skadefrånvaro betyder för Linköping i kväll? Rypar och Bischofberger har gått från klarhet till klarhet på slutet och kanske en duktig back som Emil Lögdberg nu tar kliv?

VM trion! – För Nicola Bischofberger, Josef Rypar och Lukas Eldholm är inte kvällens match början på någon vila då de i stället skall ladda för fullt inför VM i Finland med start i slutet av månaden.

Ni följer matchen på Corren.se (sändningen börjar 18:50) alternativt på Sportexpressen