Torsdag
18 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Måndag
22 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match
Tisdag
10 Aug 1 match
Lördag
14 Aug 1 match
Söndag
15 Aug 1 match
Fredag
20 Aug 1 match
Lördag
21 Aug 1 match
Fredag
27 Aug 1 match
Söndag
29 Aug 1 match
Söndag
12 Sep 1 match
Onsdag
15 Sep 1 match
Lördag
18 Sep 1 match
Söndag
26 Sep 1 match
Lördag
02 Okt 1 match
Söndag
10 Okt 1 match
Lördag
23 Okt 1 match
Söndag
31 Okt 1 match
Söndag
07 Nov 1 match
Lördag
13 Nov 1 match
Onsdag
17 Nov 1 match
Onsdag
24 Nov 1 match
Söndag
19 Dec 1 match
Måndag
27 Dec 1 match
Onsdag
29 Dec 1 match
Torsdag
06 Jan 1 match

Simon Palmén siktar mot VM 2021

10 september 2020 09:50

Simon Palmén blev förra säsongen bäste poängplockare i Linköping och den tekniske och avige centern lär även kommande säsong bli en nyckelspelare om Linköping skall kunna utmana topplagen om ett guld. Vi kollade läget med Simon inför helgens bortamatch mot Storvreta och om målet nu är VM 2021?


Simon Palmén är inte bara en av Superligans bästa centrar utan också en av de mest pålitliga spelarna när det gäller poängproduktion. Med 95 poäng i Linköpingströjan på två säsonger förstår alla hur viktig Simon är för Linköpings framgångar. Palmén har ju dessutom en fin historik i SSL och har snittat mäktiga 46 poäng per säsong under sina sju säsonger i högstaligan (med Warberg, Falun, Örebro och Linköping).

Hur är känslan för dig och laget just nu med mindre än en månad kvar till seriepremiären borta mot Mullsjö?

-Jag tycker att det bara känns bra och positivt runt laget. De nya spelarna har kommit in bra i laget och bidrar direkt och i träningsmatcherna har spelet funkat bra. För egen del är det också bra. Jag har nu fått spela center i träningsmatcherna vilket jag trivs bäst med och dessutom fått spela med några av de nya spelarna och det har fungerat bra för vår formation tycker jag.

Går det att sammanfatta era försäsongsmatcher så här långt?

-Vi har hållit en jämn nivå i träningsmatcherna tycker jag. Tidigare säsonger har vi varit lite för ojämna på försäsongen men nu har vi presterat på en hög nivå hela tiden. Senast mot Fagerhult var det många spelare borta men vi gör ändå en bra match.

Och kvar att möta på försäsongen är de tre topptippade lagen i Superligan. Storvreta, Mullsjö och till sist Falun innan serien drar i gång. Vad behöver ni få för svar i dessa tre matcher?

-Först och främst blir det viktigt att få tillbaka så många spelare som möjligt från landslagsuppdrag och skador så vi får chansen att spela ihop laget. Vi har som sagt kommit en bra bit på väg med vårt spel men det blir i matcherna mot topplagen spelet provtrycks rejält. Antingen sitter det även mot de bästa lagen och då får vi gå in i en fas där vi slipar mer på detaljer. Märker vi att det inte fungerar fullt ut mot dessa tre lag har vi ändå lite tid på oss att justera det innan seriestart. Så det blir viktiga och roliga matcher att spela för oss.

Linköpingstruppen har ju vässats med bland annat några skickliga utländska landslagsspelare. Hur ser du på ditt lags möjligheter att gå hela vägen kommande säsong?

-Det viktigaste är att vi nu fått in duktiga spelare på de positioner där vi var lite tunna förra säsongen. Tittar man både på back och högerforwardssidan så är vi rejält förbättrade. Vi har fortsatt en ung trupp men jag skulle säga att truppen känns starkare den här säsongen helt klart.

VM flyttas fram – Du fanns ju med i det svenska laget i senaste VM (2018) så hur tänker du runt dina egna chanser att få spela VM 2021?

-Flytten av VM var ingen överraskning direkt och det är klart jag vill vara med och ta revansch på finnarna, det är fortsatt ett av mina mål att spela VM. Nu har jag inte funnits med i truppen de senaste samlingarna så för egen del tror jag bara att det var bra att VM flyttades för då får jag mer tid att bevisa att jag hör hemma i ett landslag. Sen kommer det hela tiden fram duktiga unga spelare och slåss om platserna men jag ska göra mitt bästa för att ta mig tillbaka till landslaget.

Vad betyder det annars för SSL-lagen att VM nu flyttas? Gynnas ni eller några andra lag av ett framflyttat VM?

-Nej, jag tror inte något lag påverkas jättemycket av det. Lag som Falun och Storvreta med många VM spelare är ju givna till ett slutspel ändå och de har nog lagt upp sin säsong för att vara på topp till ett slutspel. Så att det inte blir VM i december månad påverkar nog inte Superligalagen jättemycket skulle jag säga.

Publik eller ej på SSL matcherna är en stor snackis just nu? Tror du ni får springa in i ett kokande Nyhemshallen den 3 oktober i premiären borta mot Mullsjö?

-Nu pratas det ju om att upp till 500 personer ska få komma in på läktarna i oktober och för en sport som innebandy är det ändå helt okej. Inte optimalt såklart men jag spelar ju mycket hellre inför 500 åskådare än tomma läktare. Så vi får hålla tummarna för att det blir så.

Simon Palmén

  • Ålder: 27 (född 1993)
  • Säsonger i Linköping: Inne på 3:e (kom från Örebro)
  • Poäng i Linköping: 95 poäng varav 37 mål på 2 säsonger
  • SSL meriter: 7 säsonger i SSL och 324 poäng (Warberg, Falun 1 (SM-guld), Örebro och Linköping)
  • Landslagsmeriter: 20 A-landskamper och med i senaste VM turneringen.