Fredag
17 Mar 1 match
Söndag
19 Mar 1 match
Tisdag
21 Mar 1 match
Fredag
24 Mar 1 match
Söndag
26 Mar 1 match
Onsdag
29 Mar 1 match
Lördag
05 Aug 1 match
Söndag
13 Aug 1 match
Lördag
19 Aug 1 match
Söndag
27 Aug 1 match
Fredag
08 Sep 1 match
Söndag
10 Sep 1 match
Fredag
15 Sep 1 match
Söndag
24 Sep 1 match
Söndag
01 Okt 1 match
Söndag
08 Okt 1 match
Söndag
15 Okt 1 match
Onsdag
18 Okt 1 match
Lördag
21 Okt 1 match
Tisdag
24 Okt 1 match
Fredag
27 Okt 1 match
Lördag
04 Nov 1 match
Lördag
18 Nov 1 match
Fredag
24 Nov 1 match
Lördag
02 Dec 1 match
Söndag
10 Dec 1 match
Söndag
17 Dec 1 match
Fredag
29 Dec 1 match

Assistkungen Palmén om Faluvinsten och om (det lilla) VM hoppet

29 oktober 2021 09:01

Simon Palmén fortsätter sin vana trogen att producera poäng i parti och minut och nu toppar han hela SSL:s assistliga! Förra helgens vinst mot mästarna Falun var ett rejält styrkebesked från Linköpings sida men till helgen gäller det att ladda om när Växjö väntar på bortaplan för Palmén & co.


Om vi börjar med vinsten mot Falun – hur var det och vad gjorde ni så bra i matchen?

-Först och främst var det en riktigt skön vinst för oss. Inte minst då de flesta på förhand räknade med att vi skulle förlora mot Falun. Det vi gjorde bra var ju att vi spelade precis som man måste göra mot topplagen där vi stängde ned dem centralt och lyckades hålla dom längs sargerna och långt från målet under i princip hela matchen. Jag tror vi släpper 15 skott mot vårt mål under hela matchen och det är extremt lite för att vara Falun.

Inledningen av serien har annars bjudit på lite varierande prestationer från er sida och många insläppta mål – jag tänker då att vinsten mot Falun visar att ni kan slå alla lag i serien och dessutom hålla tätt när ni lirar på topp?

-Vi har haft en tendens även tidigare säsonger att lyckats förlora mot lite sämre lag och samtidigt skrälla mot de bästa lagen. Förlusten mot Hagunda i premiären är vi givetvis inte nöjda med men nu när vi slog Falun så visar vi vår högsta potential och det är något vi tar med oss till Växjömatchen.

Nu möter ni Växjö borta på söndag. Vipers är ett lag som precis som Linköping har nio poäng efter fem omgångar. De kommer från en förlust mot Thorengruppen men har också nyligen vunnit över Falun. Dessutom har de samtidigt tagit sig hela vägen till final i Svenska Cupen via två starka vinster mot Dalen. Vet ni var ni har Växjö?

-Växjö var ett av SSL-lagen vi mötte på försäsongen och då lyckades vi vinna en tight match trots att vi hade en del spelare borta så lite koll har vi. Men Växjö är ett bra lag så jag räknar att det som vanligt blir en tuff och jämn match när vi dessutom spelar i deras hemmahall.

Vad blir viktigast för er som lag för att ni skall kunna vinna i Fortnox på söndag?

-Det som funkade mot Falun kommer att gå bra även mot Växjö så det gäller att vi når samma nivå. Växjö är precis som Falun ett lag som gillar att slå diagonaler genom boxen så kan vi täppa till centralt även på söndag är mycket vunnet. Och lyckas vi sno lite av deras passningar så öppnar det upp för spelvändningar och kontringar för vår del.

Sen till din egen prestation i SSL så här långt- Du leder assistligan med åtta assists på fem matcher och dessutom är du fyra i hela poängligan med tolv poäng. Du måste vara oerhört nöjd med din offensiva prestation så här långt.

-Tar man bort premiären mot Hagunda där min prestation var dålig så tycker jag att jag presterat bra i de övriga fyra matcherna och dessutom fått med mig en hel del poäng vilket känns kul. Vi har ju flyttat om en hel del i formationerna under inledningen men trots att jag spelat med olika spelare har det gått bra, så jag är nöjd med min insats så här långt.

VM är inte långt bort. Du har många landskamper och fanns med under den senaste VM turneringen men har nu inte kallats till de nya förbundskaptenernas läger eller matcher. Känns det surt med tanke på din rutin och framförallt den form du är i?

-Självklart måste man vara realistisk och jag tror inte på VM spel då jag inte funnits med på några läger med de nya förbundskaptenerna. Samtidigt finns det ju ändå alltid en liten förhoppning att komma med. Det bygger ju framförallt på att jag själv tycker att jag är bra nog för att ta en plats i en VM trupp, men som sagt känns det inte så sannolikt.

Växjö vs Linköping sön 31 okt kl 16:30 Fortnox Arena