Lördag
02 Dec 1 match
Onsdag
06 Dec 1 match
Söndag
10 Dec 1 match
Onsdag
13 Dec 1 match
Söndag
17 Dec 1 match
Fredag
29 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Idag 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Tack Gustav Jansson!

12 april 2023 11:55

Linköping Innebandy vill tacka målvakten Gustav Jansson för hans viktiga insats under den nyss avslutade säsongen. Jansson kom in i laget när det gick tungt och han var definitivt en viktig faktor till Linköpings ”uppryckning” som sedan slutade i ett slutspel.


Målvakten Gustav Jansson kom in i Linköpings SSL-trupp under landslagsuppehållet i november när det gick som tyngst med flertalet förluster i rad. Det blev dessutom ytterligare ett par förluster även efter Janssons ankomst. Men därefter var den storväxte målvakten med som en viktig kugge och tog Linköpings uppåt i tabellen där det hela kröntes med en stabil slutspelsplats.

Hur har du upplevt din tid i Linköping om du summerar?

-Jag har haft det jättekul och det har varit ett fantastiskt lag att komma till med mycket trevligt folk både i och runt laget.

Det måste ändå varit ett rätt sargat gäng du kom till i november?

-Nej, stämningen i laget var alltid bra faktiskt, trots motgångarna. Sen är det ju givetvis så att det påverkar när spelarna inte lever upp till den kravbild de själva har på sina insatser men som sagt det var hela tiden bra stämning i truppen.

Vad säger du var de viktigaste anledningarna till att ni till slut bröt förlusttrenden och slog Pixbo borta och därefter fick rejäl vind i seglen?

-Det var väl så att när vi mötte Pixbo borta kände alla i laget att nu får det vara nog. Då tog vi gemensamt tag i det och vann sedan rättvist och därefter fortsatte vi vara ödmjuka inför varje match och poängen började trilla in efter det.

Sedan fick du uppleva resan uppåt i tabellen och därefter även en slutspelsfest som slutade med kvartsfinal – hur var den upplevelsen?

-Det var såklart svinkul att få vara med om det och jag står fast vid att vi borde vunnit mot Storvreta och jag tycker inte de var värda att gå vidare. Så tittar man tillbaka handlar det om att de har lite mer stolpe in än oss och på det stora hela så tycker jag vi förtjänade en semifinalplats.

Så vad händer nu – tänker du fortsätta vakta innebandymål eller varvar du ner?

-Som sagt har det varit några riktigt fina månader i Linköping och jag har fått lite blodad tand för innebandyn. Jag har fått uppleva helt nya saker på högsta nivån så nu stänger jag inga dörrar utan går det att lösa med familjesituationen och jobb så får jag titta på eventuella förlag och ta mig en funderare.

Återigen tack Gustav och lycka till framöver!