Lördag
09 Feb 1 match
Onsdag
13 Feb 1 match
Onsdag
20 Feb 1 match
Lördag
23 Feb 1 match
Tisdag
26 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Tisdag
05 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
24 Sep 1 match
Söndag
29 Sep 1 match
Onsdag
02 Okt 1 match
Söndag
06 Okt 1 match
Onsdag
09 Okt 1 match
Onsdag
16 Okt 1 match
Söndag
20 Okt 1 match
Torsdag
24 Okt 1 match
Tisdag
29 Okt 1 match
Lördag
02 Nov 1 match
Söndag
17 Nov 1 match
Onsdag
20 Nov 1 match
Lördag
23 Nov 1 match
Söndag
01 Dec 1 match

Eddie Holgersson klar för Linköping!

6 maj 2019 21:25

Eddie Holgersson är klar för spel i Linköping. Den unge och fysiskt starka backen med Linköping Innebandy som moderklubb tar därmed klivet från division 1 och Ledberg till Superligan!


Hur är känslan nu när spel i Linköping och SSL väntar?

-Känslan är väldigt bra och det ska bli riktigt kul att testa något nytt och på en högre nivå och utvecklas ytterligare. Målet är självklart att ta en plats i SSL-laget men det är tuff konkurrens.

Från division 1 spel till Superligan – hur blir det att ta det steget?

-Klart det är en jättestor skillnad vilket jag också märkt de gånger jag tränat med Linköping. Allting går fortare och är mer fysiskt så det gäller att komma förberedd.

Vad blir den största utmaningen för dig?

-Som sagt så blir allt bättre i SSL så nu krävs det en bra försäsongsträning där jag försöker utveckla mig maximalt. Sen är ju självklart spelarkonkurrensen hårdare än vad jag är van vid och ska jag ta en plats så krävs stenhårt jobb och dessutom vara beredd på en del motgångar på vägen.

Du har Linköping som moderklubb men har husserat i Ledberg under sex säsonger – hur har du följt Linköpings SSL-lag genom åren?

-Linköping är ju det största innebandylaget vi har och självklart har jag gått på en hel del matcher när det inte har krockat med det egna spelet. Framförallt när man var yngre så var det ju spelarna i SSL man såg upp till när man kollade på matcherna. Nu på senare år har det varit mer för att lära sig.

Har du redan hunnit bekanta dig med laget?

-Ja, jag tränade en del med laget under juluppehållet och en del under våren. Sen hade ju Linköping slutspel och vi kvalade med Ledberg så då blev det lite mindre. Men jag har träffat alla och det känns bara bra.

För de som ej sett dig lira – hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

-En defensiv back som självklart fyller på när det behövs men som trivs bäst i försvarszon. Jag skulle säga att jag är en stor back som gillar att använda min storlek när det behövs. Så det fysiska spelet är det som kännetecknar mig.

Så vad vill du framförallt bidra med i Linköping?

-Jag vill tillföra det jag är bäst på och det är i duellspelet och i det fysiska spelet. Får jag chansen i SSL-laget så ser jag att det finns utrymme för både mer offensiva backar samtidigt som jag kommer in med en mer defensiv prägel och kompletterar laget.

Det blev uttåg i kvartsfinalspelet för Linköping i den nyss avslutade säsongen – hur ser du på framtiden för laget?

-Jag kollade en del matcher i grundserien framförallt och jag ser en jättepotential i laget och jag vet att det kan bära så mycket längre än vad det gjorde denna säsong.

Linköpingstränaren Johan Astbrant är självklart nöjd att Eddie nu kliver över till Linköping:

-Eddie är en spännade spelare med bra karaktär som hela tiden vill bli bättre. Efter uttåget i kvarten så söker vi nu spelare med stark karaktär har den där extra viljan att hela tiden vilja utvecklas. Eddie passar bra in i det nya sättet att spela innebandy med mycket omställningar och fart. Hans fina fysik och starka duellspel passar perfekt in. Sist men inte minst är det en riktigt trevlig kille vi får in i laget, avslutar Astbrant.

Varmt välkommen till Linköping Innebandy och lycka till med kommande utmaningar i klubben!

Eddie Holgersson

  • Ålder: 19 (född 2000)

  • Position: Back

  • Moderklubb: Linköping Innebandy men har de senaste sex säsongerna spelat i Ledberg