Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Matej Jendrisak om att vara slutspelsklar igen!

8 mars 2024 14:16

Matej Jendrisak spelade SM-final redan första säsongen (2014/2015) han kom till Linköping och det har därefter blivit åtskilliga slutspel genom åren för vår stålman från Tjeckien. Så hur är känslan för vår lagkapten nu när det står klart att ett nytt slutspel är säkrat!


-Det är skönt att det är klart för vår del och kanske innebär det också att vårt spel släpper lite i de sista omgångarna. Jag har faktiskt inte kollat på tabellen så mycket innan mötet med Helsingborg, då jag tycker vi har en trupp som bara ska spela slutspel och jag har känt mig rätt trygg att vi skulle lösa det. Sedan har vi nu de senaste 3-4 veckorna inte spelat så bra så nu gäller det att vi hittar tillbaka till vårt spel fram till slutspelet.

Så vad betyder det att ni är klara för slutspel när ni möter Storvreta borta i morgon och Thorengruppen hemma i slutomgången?

-Det blir ju en helt annan känsla såklart men samtidigt så gäller det nu att vi blir bättre och hittar den höga nivå vi vet att vi har i laget. Matchen mot Helsingborg senast var verkligen inte bra så nu har vi två matcher kvar i grundserien att visa vad vi kan.

Och topp-4 lagen är redan klara vilket betyder att ni får möta Storvreta, Falun, Pixbo eller Växjö ni får möta i kvartsfinalen – hur tänker du runt vilka du helst möter respektive gärna undviker?

-Det spelar verkligen ingen roll för oss. Alla fyra lagen är självklart väldigt bra men vi vet att vi kan störa dem alla i en kvartsfinalserie så jag har ingen önskemotståndare faktiskt.

Om vi hoppar till landslaget och Tjeckien så lottades VM i veckan där ni slapp Sverige och Finland i gruppspelet och där Tjeckien kanske nu är främsta utmanare till Sverige om guldet. Hur ser du på VM i Malmö i december för ditt Tjeckien?

-Vilka lag vi får i gruppspelet kanske inte är jätteviktigt i ett VM men vi ser fram mot VM såklart. Sedan som du nämner är det roligt att vi nu nämns som främsta lag att utmana Sverige och nu är det upp till oss att bygga vidare på det och också visa det i resultat fram till VM så det inte bara är snack om att vi är bra.

Kvartsfinalserierna börjar antingen 21:a eller 22 mars (bestäms av förbundet) och första hemmakvartsfinalen i Linköpings Sporthall blir lördag 23:e eller söndag 24 mars

Men först ut är det förra säsongens kvartsfinalmotståndare Storvreta i morgon lördag kl 17:00 i IFU Arena i näst sista grundseriematchen (se matchen på Corren.se eller SportExpressen).