03 Apr 1 match
05 Apr 1 match

Grym kämpainsats gav tre poäng mot Växjö i kväll

29 oktober 2019 22:10

Det blev en fantastiskt spännande och intensiv match när Linköping i kväll vann över Växjö med 2-1 (0-0, 2-0, 0-1) inför 1207 åskådare hemma i Sporthallen. Linköping plockade fram fighterhjärtat och lyckades bärga en ny trepoängare tack vare uppoffrande spel och fint målvaktsspel av Robin Laakso.

Bra första period av hemmalaget

Linköping tog verkligen tag i matchen från start och trots att skottstatistiken ”bara” var 7-4 till Linköping efter 20 minuter så ägde man mest boll och vann mycket dueller. Problemet var att avsluten hamnade utanför eller mitt på målvakten. Växjö stack upp några enstaka gånger och skapade farligheter. 0-0 efter första…

Utdelning kom i andra

Linköping fortsatte agera precis som i första och ägde största delarna av den andra perioden med ett tufft närkampsspel. Nu kom också utdelningen, 1-0 gjorde Olle Abrahamsson i powerplay efter 3:57. Mitt i perioden kom Växjö i gång bättre och fick fram flera bra chanser. Men i stället för kvittering så kunde Simon Palmén sätta 2-0 sedan han ostört fått gå runt Växjökassen och lirkat upp bollen i bortre krysset.

Gastkramande tredje

Tredje perioden blev en nagelbitare inför de 1207 på läktarna i Sporthallen. Ju längre perioden gick desto mer forcerade självklart Växjö samtidigt som Linköping sjönk lägre och lägre ned mot en storspelande Robin Laakso i hemmamålet. Till slut så kunde också Växjö få in reduceringen (2-1) när det återstod fyra minuter. Avslutningen blev raffinerad där Linköpingsspelarna fick slita stenhårt för att freda målet. Men hemmalaget redde ut stormen där bland annat Simon Palmén (matchens lirare) stod för några riktiga cirkusnummer med bollen bland mängder av Växjöspelare.