Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Oskar Hovlund tvingas tacka nej till landslagslägret

18 augusti 2020 14:29

Oskar Hovlund tvingas på grund av skada tacka nej till landslagslägret i Växjö vilket givetvis är oerhört tråkigt för Oskar. Men även förbundskapten Mikael Hill säger att det blir ett kännbart avbräck när Hovlund nu inte kan vara med.


-Det är väldigt olyckligt för Oskar nu när det gått så lång tid utan matcher och precis när det drar ihop sig så råkar han ut för det här, säger Sveriges förbundskapten Mikael Hill.

Det var på en träning i förra veckan olyckan var framme. Oskar Hovlund sträckte baksidan av benet och en blödning konstaterades och därefter tvingades han vila i helgens träningsmatch mot Jönköping och nu även tacka nej till Hills landslagsuttagning.

-Det var inte kul att tvingas ringa och tacka nej till landslaget men samtidigt vill jag absolut inte riskera någonting varken för landslagsspel eller för klubblaget så nu fokuserar jag på rehab för att komma tillbaka så fort som möjligt, säger Oskar.

Att det är ett VM i Finland i december gör ju självklart att det känns tungt både för Oskar och landslaget.

-Det är kännbart för oss att inte Oskar nu kan vara med då han har vuxit ut till en viktig pjäs i vårt lagbygge. Så jag kan bara hoppas att skadan läker fort så han är tillbaka i spel snart, säger Mikael Hill om Linköpings backstjärna.

Även Oskar ser ljust på VM chanserna i december.

-Det finns riktigt många duktiga spelare så jag tar inget för givet men jag hoppas ändå att jag visat vad jag går för både i landslaget och i Linköping för att finnas med i ett VM-lag.

Landslagslägret är 1-6 september i Växjö och i frånvaro av Oskar så finns nu inga spelare från Linköping med i 23-manna truppen. VM i Finland avgörs 4-12 december och då hoppas vi på många Linköpingsspelare representerade i turneringen från flera olika nationer.