03 Apr 1 match
05 Apr 1 match

Tolv Linköpingsmål när man slog JIK

8 januari 2023 21:42

Linköping fortsätter att övertyga. I dag kom fjärde raka segern när man bortaslog Jönköping med hela 12-6 (3-3, 4-0, 5-3) och där en finfin mittperiod blev avgörande.

Linköping har definitivt hittat formen. I dagens match hamnade man visserligen under i inledningen av matchen då hemmalaget JIK fick bra utdelning på sitt diagonalspel och hade 3-1 i Jönköpings Idrottshus. Men efter det så hamnade Linköping rätt i försvarsspelet stängde JIK:s spelvägar samtidigt som man började producerade rikligt med mål framåt.

Zorro-Alm och Ryparpremiär i första

Första perioden slutade oavgjort 3-3 sedan Linköping hämtat ikapp och Jesper Alm gjort ett av sina patenterade zorromål och Josef Rypar äntligen gjort sitt första mål denna säsong från sin backposition.

4-0 och nytt Zorro i andra

I mittperioden gick Linköping på knock. Simon Palmén gav Linköping ledningen för första gången i matchen med sitt andra mål (totalt gjorde poängkung Palmén fem poäng i matchen). Oskar Hovlund utökade till 5-3 och därefter var det David Carrington som gjorde sitt första SSL-mål i karriären på en zorro-straff. Innan perioden rundades av så hade Marre Karlssons gjort ett 7-3 mål.

-I andra perioden var vi mer bestämda och aktiva med och utan boll och visade att vi var det bästa laget idag, sa tränare Gillek i TV-sändningen.

Full koll i tredje mot tre nya poäng

I slutperioden sprattlade JIK till men Linköping hade full koll på händelserna och det var aldrig det minsta nervöst om Linköping skulle vinna eller ej mot smålänningarna. JIK hann med tre mål men Linköping var ändå värre med fem mål i perioden fördelade på Hovlund två (tre mål totalt i matchen), Söderling, Karlsson och Seth (fyra poäng totalt).

Förbi Mais som man möter i nästa omgång

Vinsten var som sagt Linköpings fjärde raka och betydde också att Linköping avancerade en position från den åttonde plats man innehaft under lång tid till sjunde plats i tabellen då man via tre poäng tog sig förbi Mullsjö. Just Mullsjö är också Linköpings nästa motståndare lördagen den 15/1 hemma i Sporthallen. Kan något stoppa Linköping nu?

-Kanske kan vi äntligen börja blicka lite uppåt i tabellen nu, avslutade Gillek efter segern.