Onsdag
16 Feb 1 match
Lördag
19 Feb 1 match
Tisdag
22 Feb 1 match
Söndag
27 Feb 1 match
Onsdag
02 Mar 1 match
Lördag
05 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 1 match
Fredag
18 Mar 1 match
Söndag
20 Mar 1 match
Onsdag
23 Mar 1 match
Fredag
25 Mar 1 match
Söndag
27 Mar 1 match
Torsdag
11 Aug 1 match
Fredag
12 Aug 1 match
Lördag
20 Aug 1 match
Fredag
26 Aug 1 match
Söndag
28 Aug 1 match
Söndag
18 Sep 1 match
Tisdag
20 Sep 1 match
Söndag
25 Sep 1 match
Onsdag
28 Sep 1 match
Söndag
09 Okt 1 match
Lördag
15 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Lördag
19 Nov 1 match
Lördag
26 Nov 1 match
Lördag
03 Dec 1 match
Onsdag
07 Dec 1 match

Gillek inför Storvreta imorgon och kvartsfinalmotståndet

11 mars 2022 19:00

I morgon eftermiddag avgörs det vilket motstånd det blir i kvarten. Linköping möter Storvreta hemma i Sporthallen kl 15:00 i sista grundseriematchen och hemmavinst krävs om Linköping ska nå en topp-4 plats. Vi kollade lite förutsättningarna med tränare David Gillek.


Hur är läget och stämningen i truppen inför morgondagens intressanta match mot Storvreta och nu när slutspelet snart drar i gång?

-Det känns väldigt bra och alla i laget längtar både till matchen mot Storvreta i morgon och att sedan slutspelet äntligen ska dra igång. Nu är det matcher som verkligen gäller något och det blir mycket publik på läktarna, det gillar vi alla.

Det ser ut att bli rejält med publik på matchen i morgon då föreningens samarbetspartners bjuder på entrén – vad betyder det för er i laget?

-Det är verkligen roligt och stor skillnad för oss är läktarna fylls och här vill jag passa på att lyfta den klack vi haft de senaste matcherna. Det är jättekul och något som hjälper oss i laget. Klacken skapar en helt annan stämning i hallen, så de är guld värda hoppas de vet om det! Sen hoppas jag givetvis också att både klacken och övrig publik sluter upp under slutspelet också.

Har ni ändrat något i träningsupplägg eller förberedelserna sedan ni blev slutspelsklara?

-Nej, vi har tränat på som vanligt men vi har på varje träning lagt in ett extra fokusområde med tanke på slutspelet. Det är tufft att hinna få in alla viktiga delar dagarna precis innan slutspelet så nu har vi istället kunnat sprida ut dem så jag tycker vi är väl förberedda.

Ni hade fem raka vinster men mot Dalen senast blev det förlust vad berodde det på skulle du säga?

-Det var en kombination att vi slarvade för mycket och dessutom var för ofokuserade i vissa avgörande lägen. Vi släpper bland annat in två mål efter frislag och framåt var vi för ineffektiva. Vi skapar lägen men sätter inte dit dem så där måste vi bli bättre i morgon.

Morgondagens motståndare Storvreta är ju alltid tufft även om de kanske haft en aning svagare säsong än normalt – vad säger du om Uppsalalaget och matchen imorgon?

-Det är ett bra lag även om jag tycker Falun är ett snäpp vassare och det tippade jag även inför säsongen. Storvreta är som sagt ett jättebra innebandylag men vi ska absolut kunna vinna och vi slog dem ju borta så jag är optimistisk. Sen är det en match som gäller mycket för båda lagen så jag tror det blir en kul match.

Om vi blickar mot kvartsfinalspelet – hur betydelsefull är en topp-4 placering för er anser du och hur tänker du om ett kommande kvartsfinalmotstånd?

-Givetvis vill vi komma på en topp-4 plats och få en eventuell sjunde och avgörande match på hemmaplan inför sin egen publik. Så vi går all-in på att vinna i morgon för att komma så högt som möjligt i tabellen och givetvis vore det roligt att få göra ett val av motstånd. Samtidigt spelar det inte jättestor roll vilka vi får möta. Vi har vunnit över alla slutspelslag utom Dalen den här säsongen så vi känner att vi kan slå alla lag i ett slutspel.

SSL känns jämnare än på länge (i.a.f. bakom Falun) så vad ger du er för chanser att nå hela vägen till Aviici Arena och SM-finalen i April?

-Ja tio lag slåss om slutspelsplatserna men jag ser vår chanser som mycket goda då vi som sagt redan visat att vi kan slå alla lag högt upp i tabellen. Vi har en grupp med tydliga roller och bra sammanhållning och får vi träff där många spelare presterar på sin absoluta toppnivå och samtidigt en målvakt som är bra kan det räcka hela vägen. Vi har dessutom haft fördelen att vi blev slutspelsklara tidigt vilket gett oss en längre förberedelse jämfört med de lag som fixar slutspelsplatsen i sista omgången vilket gör det tuffare att gå långt skulle jag säga_.

Linköping vs Storvreta i morgon lördag kl 15:00 i Linköpings Sporthall – Fri entré (men alla måste förboka biljett/platsför att komma in i hallen.

Direkt efter slutsignalen sker valen av kvartsfinalmotstånd. Det enda som är säkert inför sista omgången är att Falun blir etta och väljer kvartsfinalmotstånd först.