Vinst borta mot Storvreta och serieledning

30 december 2021 00:05

Linköping bortaslog ikväll Storvreta efter en fantastisk slutforcering med kvittering i slutsekunderna och därefter övertidsseger där Emil Lögdberg blev matchvinnare med segermålet. Slutresultatet blev 6-7 (1-1. 3-2, 2-3, 0-1) och segern betyder att Linköping leder serien igen.

En Linköpingsseger kändes avlägsen när obesegrade (hemma i IFU) Storvreta gjorde 6-4 med åtta minuter kvar. Men Linköping hade inte gett upp och med tre minuter kvar serverade Simon Palmén (fyra poäng i kväll) Oskar Seth med en drömpass och Linköping var bara ett mål bakom. Och med ynka sex sekunder kvar av matchen hittade matchens hjälte Emil Lögdberg en diagonalpass till Simon Palmén som rakade in 6-6 målet. Förlängningen blev inte heller lång innan den stekhete backen Emil Lögdberg kom loss på vänsterkanten och skickade in vinstmålet i IFU Arena.

Alm iskall i friläget

Första perioden slutade 1-1 (Linköpingsmålet av Lukas Eldholm) vilket kändes rättvist. Andra perioden inleddes hyggligt jämnt men därefter varvade hemmalaget upp och 4-3 efter 40 minuter var ett resultat Linköping borde varit nöjda med sett till matchbilden. (mål av Olle Abrahamsson och Emil Lögdberg). I tredje perioden utökade Storvreta till 5-3 innan Jesper Alm kom fri och iskallt reducerade till 5-4 mitt i perioden.