Onsdag
16 Feb 1 match
Lördag
19 Feb 1 match
Tisdag
22 Feb 1 match
Söndag
27 Feb 1 match
Onsdag
02 Mar 1 match
Lördag
05 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 1 match
Fredag
18 Mar 1 match
Söndag
20 Mar 1 match
Onsdag
23 Mar 1 match
Fredag
25 Mar 1 match
Söndag
27 Mar 1 match
Torsdag
11 Aug 1 match
Fredag
12 Aug 1 match
Lördag
20 Aug 1 match
Fredag
26 Aug 1 match
Söndag
28 Aug 1 match
Söndag
18 Sep 1 match
Tisdag
20 Sep 1 match
Söndag
25 Sep 1 match
Onsdag
28 Sep 1 match
Söndag
09 Okt 1 match
Lördag
15 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Lördag
19 Nov 1 match
Lördag
26 Nov 1 match
Lördag
03 Dec 1 match
Onsdag
07 Dec 1 match

INFÖR JÖNKÖPING BORTA IDAG KL 14:00

9 januari 2022 09:17

I dag håller vi tummarna att Linköping äntligen får spela SSL-match igen. På spelschemat står ett lurigt bortamöte med Jönköping. Annars är Leo Torell Hagströms uttagning till landslaget veckans hetaste nyhet med Linköpings ögon sett.

Jönköping IK vs Linköping IBK i Jönköpings Idrottshus i dag kl 14:00


Linköping avslutade 2021 med en meriterande bortaseger mot Storvreta men 2022 började tråkigt nog med en inställd match mot Hagunda p.g.a. Covidfall i Uppsalaklubben. Så dagens bortamatch med JIK blir istället lagets första match detta år.

-För oss gäller det att komma i gång med kropp och knopp så vi är med från start, säger Linköpingstränaren David Gillek om faktumet att det gått ett tag sedan senaste matchen.

Läget i laget:

Alla spelare är tillgängliga förutom långtidsskadade målvakten Andreas Blom som saknas fortsatt. Dock har Blom börjat träna så smått under veckan vilket är glädjande.

Backsituationen är ett väldigt angenämt ”problem” för Gillek. Med Oskar Hovlund helt tillbaka efter skada så finns fortsatt möjligheten att spela på tre kompletta backpar och frågan är om Hovlund fortsatt finns i tredje backpar tillsammans med Mjölbyfostrade Jonathan Hallin då backparen Rypar/Bischofberger samt Lögdberg/Samuelsson imponerat stort innan jul?

Motståndarkollen Jönköping:

JIK har tillsammans med Hagunda redan efter halva säsongen hamnat i något av ett vakum med ett betryggande avstånd ned till nedflyttningslagen DIF och Sirius och samtidigt ett (för?) långt gap upp till slutspelslagen (10 poäng åt båda hållen för JIK). Inledningen på året blir därför avgörande för JIK om man ska lyckas få kontakt med topp-10 lagen eller bara ”surfa” mot ett nytt SSL-kontrakt. De två Ledbergbekanta spelarna Dennis Svensson (18 poäng) och Emil Jacobsson (14 poäng) ligger högt i JIKs interna poängliga.

Hot topics:

-Leo i landslaget! – Leo Torell Hagström har stått för en kanonsäsong och belönades med en plats i landslaget till Sveriges VM kval i Polen i februari.

-Lögga!  – Unge backen Emil Lögdberg var stekhet i vinstmatchen mot Storvreta. Två mål varav ett var det matchavgörande i förlängningen. Men Lögdberg själv tyckte det defensiva spelet kunde varit bättre vilket visar på höga krav på sig själv!

-Bäst mot de bästa?! – Linköping har de senaste säsongerna oftast presterat sin bästa innebandy mot topplagen. Vinster mot Falun och Storvreta denna säsong vittnar om detta så nu handlar det om att vara på tå mot lagen på den nedre halvan också. 

Ni ser dagens match via sändningar på Corren.se eller SportExpressen Play

Jönköping IK vs Linköping IBK i Jönköpings Idrottshus i dag kl 14:00