29 Mar 1 match

3 viktiga poäng i Sporthallen

8 oktober 2017 22:11

Det märktes att det var två lag som väldigt gärna ville vinna idag i sporthallen, det var mycket kamp och fart men inte alltid skönspel, även om det stundtals blixtrade till med härliga sekvenser av klapp-klapp-innebandy från båda lagen.

Det var Telge som inledde starkast i matchens 5 första minuter, men sedan var det Linköping för hela slanten under resten av perioden. Detta till trots var det Telge som gjorde matchens första mål 14:39 in i perioden, men sedan kom Linköping igen även målmässigt och kunde gå ifrån till ledning 2-1 innan paus.

Vad som sedan hände i paus är svårt att säga, men när Telge kom ut i andra perioden med en lite högre press på Linköping så tappade hemmalaget allt flyt i spelet. Malin Gustafsson satte visserligen 3-1, men man slarvade i både anfall och försvar och Telge kunde komma tillbaka till 3-3 på bara några minuter.

I paus inför tredje perioden gick LIBK-tränaren Christoffer Suominen in och flyttade om i femmorna och sade några väl valda till tjejerna, som kom ut med ny energi och fart i spelet i tredje perioden. Det gav snabbt utdelning, då perioden inte ens var 3 minuter gammal när Malin Gustafsson satte sitt andra för kvällen. Bara minuten senare kunde Hanna Garman sätta sitt första mål i LIBK-tröjan, ledning 5-3 och Linköping agerade som ett helt nytt lag.

10 minuter in i perioden tar Telge time out, något som gav utdelning bara 9 sekunder senare när Therese Gustafsson satte sitt andra för dagen. Nerv uppstår i matchen, och Telge får mer och mer tryck mot Linköping. När de sedan fick chansen att spela powerplay med 8 minuter kvar av matchen var det nog många i sporthallen som satt som på nålar, men reduceringen uteblev, mycket tack vare ett uppoffrande spel av Linköpings boxplay som täckte skott efter skott.

Efter det numerära överläget fortsatte Telge ha mycket boll och man tog även ut målvakten sista minuterna, vilket skapade flera kvitteringschanser, men till skillnad från Malmö-matchen för två veckor sedan kunde hemmalaget idag hålla tätt och kassera in tre viktiga och sköna poäng.

Nu väntar kort träningsvecka inför dubbelhelg som inleds borta mot Rönnby på fredag och avslutas hemma mot Jönköping på söndag. Vi ses då i sporthallen!