Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Kim Varga inför JIK och efter AIK

23 september 2023 07:58

En av Linköpings nya spelare inför denna säsong är Kim Varga. 21-åringen från Stockholm har direkt fått en viktig roll i Linköpings SSL-lag. Vi tog därför pulsen på Kim efter SSL-matchen mot AIK samt inför morgondagens hemmapremiär mot JIK.


Kim Varga med 15 landskamper för Filippinerna på meritlistan har Järfälla som moderklubb men har de fem senaste säsongerna spelat i Falun där det blev fina 40 poäng i Faluns allsvenska lag under förra säsongen.

SSL-premiär inför storpublik i Solnahallen förra fredagen – hur upplevde du det?

-Vi hade ju gått och väntat hela veckan på att det äntligen skulle dra igång. Så jag var otroligt taggad inför matchen men samtidigt var det lite nervöst. Jag tycker det gick bra i första perioden och jag fick mycket hjälp av laget att komma in i det snabbt och det var skönt att vi tog tre poäng.

Du har ett par matcher med Faluns SSL-lag på CV:t sedan innan och nu har du spelat en match med Linköping i högsta ligan. Vad är den stora skillnaden mellan SSL och allsvenskan skulle du säga?

-Tempot och fysiken skiljer sig väldigt mycket sen är det ju så att det gäller att ta till vara på de få lägen som dyker upp i en SSL-match. I en allsvensk match får du flera chanser men nu får du bara några få per match så det är något jag måste jobba vidare med framöver.

Vad säger du om din egen insats i Linköpingsdebuten – är du nöjd eller är det någon del där du vill få ut mer framöver?

-Helt ok men jag är inte helt nöjd ändå med matchen ändå. Jag tycker jag jobbade på bra men sen är ju min roll att göra mål och assist så där finns det mer att hämta.

Det jag tänkte mest på i premiären är att du trots att du inte är störst på planen många gånger vann dueller och vann tillbaka bollen. Är det något du jobbat med?

-Ja det är något jag jobbat med hela tiden. Jag vill utnyttja min snabbhet och grundfysik till att vara en spelare som är jobbiga och irriterande att möta för motståndarna. Så målet är att jag alltid ska komma tillbaka när vi förlorar bollen och på så vis skapa nya lägen.

I morgon är det hemmapremiär mot Jönköping – vad har du för förväntningar på den matchen?

-Vi ska vara det fysiskt starkare laget och kontrollera matchbilden och äga matchen mot Jönköping. Vi vet att de kommer skapa lägen på omställningar men det är vi förberedda på. För egen del hoppas jag givetvis att kunna producera någon assist eller mål men även sätta upp bra lägen till mina medspelare.

Linköping vs Jönköping sön 24 sep kl 15:00 i Linköpings Sporthall