Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Inför Mullsjö hemma kl 18:00 i kväll

16 januari 2021 09:06

Linköping får i kväll äntligen spela sin första SSL-match 2021. Efter två inställda och framflyttade matcher i januari är nu frågan var laget står när man i kväll möter antagonisten Mullsjö i Sporthallen? Var Mullsjö står är också svårt att sia om då man inlett det nya året med två raka nollpoängare…


Linköping har startat året med att få både hemmamötet med JIK och bortamatchen mot Pixbo framflyttade då Linköping haft flera konstaterade Coronafall i laget. Men nu är laget spelklara och suget är stort att äntligen få spela match.

-Vi kan bara göra det bästa av situationen trots att det givetvis är tråkigt med Coronaläget. Nu har vi i stället fem matcher på två veckor och det ska bli sjukt kul att få spela mycket matcher tycker jag. Så jag hoppas att vi kan ta med oss ett sug efter att få spela matcher i stället för att det ska vara något negativt för vår del, säger backen Filip Samuelsson inför kvällens möte med Mais.

Just Filip Samuelsson har i dagarna skrivit nytt kontrakt med Linköping och den unge backen har fått mycket positiv feedback på sin säsong så här långt där han bildat backpar med en annan ung stjärnback - Oskar Hovlund.

Läget i laget Linköping:

Alla hemmaspelare utom Jesper Alm skall vara spelklara inför kvällen.

Intressant är också att Mullsjölegenden David Gillek nu gör sin första match som ensam huvudtränare för Linköping mot sin moderklubb.

Motståndarkollen Mullsjö:

Mullsjö har lite överraskande åkt på två raka nederlag. Mot Dalen den 10/1 såg Mais ut att fullständigt köra över Dalen efter första perioden (det stod 6-2 i slutet av första). Men denna märkliga och svängiga match slutade 9-12 (!) i Nyhemshallen sedan Dalen fått rejält med svängrum att ställa om under andra halvan av matchen. Några dagar senare (13/1) så var det Pixbo som vann över Mais med 4-3 efter ett avgörande sent i tredje perioden. Så Mullsjö har definitivt inte fått den start man önskat på 2021. Spelare att hålla lite extra koll på i Mullsjö är de två vassa avslutarna Pelle Tarenius samt schweizaren Janne Zaugg.

Tabelläget:

Linköpings inställda matcher samt Mullsjös förluster innebär att båda lagen nu är mitt i den hyperjämna kampen om slutspelsplatserna. Det skiljer ynka tre poäng mellan fyran Växjö och nian Helsingborg. Linköping ligger just nu åtta med 23 poäng medan Mullsjö har en poäng mer på en sjätteplats. Så matchen är viktig trots att halva serien återstår för de bägge lagen.

-Jag tycker det är svårt att gissa vad det betyder för matchbilden att Mullsjö förlorat och att vi haft uppehåll. Men Mullsjö spelar alltid en fartfylld och rolig innebandy och det brukar bli kul matcher när man möter dem. Så för min del är jag laddad och ser fram mot en jäkligt kul match, fortsätter Filip Samuelsson

Inbördes möten:

Linköping har plusstatistik mot Mullsjö vad det gäller SSL-möten (14-9 i vinster) men Mullsjö vann säsongens första möte med 9-4 sedan västgötarna ryckte i från till 6-2 efter en spelad period.

Linköping vs Mullsjö - Linköpings Sporthall i kväll kl 18:00 och ni ser matchen på corren.se eller Sportexpressen.

Kvällens matchvärd är Pantamera