Onsdag
16 Feb 1 match
Lördag
19 Feb 1 match
Tisdag
22 Feb 1 match
Söndag
27 Feb 1 match
Onsdag
02 Mar 1 match
Lördag
05 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 1 match
Fredag
18 Mar 1 match
Söndag
20 Mar 1 match
Onsdag
23 Mar 1 match
Fredag
25 Mar 1 match
Söndag
27 Mar 1 match
Torsdag
11 Aug 1 match
Fredag
12 Aug 1 match
Lördag
20 Aug 1 match
Fredag
26 Aug 1 match
Söndag
28 Aug 1 match
Söndag
18 Sep 1 match
Tisdag
20 Sep 1 match
Söndag
25 Sep 1 match
Onsdag
28 Sep 1 match
Söndag
09 Okt 1 match
Lördag
15 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Lördag
19 Nov 1 match
Lördag
26 Nov 1 match
Lördag
03 Dec 1 match
Onsdag
07 Dec 1 match

Inför Team Thorengruppen borta Ikväll kl 18:30

22 februari 2022 10:58

Linköping har hittat tillbaka till vinnarspåret med två raka trepoängare! Nya poäng i kvällens bortamatch mot Team Thornegruppen i Umeå skulle innebära att laget tar ett stadigt grepp om en topplats i tabellen. Men just Thorengruppen är det enda laget Linköping kammat noll mot denna säsong så räkna med svår match.


-Det är fortsatt hårt jobb och disciplin i spelet med och utan boll som gäller om vi ska vinna, kommenterar Linköpingstränaren David Gillek mötet med Thorengruppen.

Linköping avslutade med en kanonperiod hemma mot Mullsjö (trots att det blev förlust) och följde upp det med övertygande segrar borta mot Kalmarsund och sedan hemma mot Pixbo. Dessa sex poäng innebär en femteplats i den jämna tabellen och laget har satt sig i en bra sits inför de fem avslutande grundserieomgångarna. Men fortsatt är inte en slutspelsplats säkrad och första utmaningen blir alltså Team Thorengruppen i Umeå i kväll.

Läget i laget:

En del av tränare David Gilleks framgångrecept under första halvan av säsongen var stabilitet i formationerna men efter allt strul med sjukdom och skador har det under de senaste matcherna mejslats fram nya minst lika starka femmor. Detta ger givetvis en större valmöjlighet att ändra om i formationerna om det går tyngre av någon anledning.

Samma lag som de två senaste vinstmatcherna åker till Umeå vilket betyder att backarna Nico Bischofberger och Jonathan Hallin fortsatt saknas (förutom långtidsskadade Blom och Bäckman Forkner).

Motståndarkollen TTG:

Umelaget har hela tiden tagit kliv och värvat fler och fler etablerade spelare i kampen för att etablera sig som SSL lag (framförallt har spelare hämtats från lokalrivalen Dalen). Ett tag ledde laget serien men har sedan halkat ned och ligger just nu tia men har bara tre poäng upp till åttan Dalen och dessutom en match mindre spelad. På spelarsidan så har Hampus Öhgren och Axel Hjälm öst in poäng och denna duo måste Linköping få stopp på. Även unge duktige backen Hugo Bertilsson är värd att kolla in.

Hot topics:

-Ume x 2!!! – Fem matcher återstår av grundserien för Linköping och två av dessa spelas i Umeå (TTG i kväll och Dalen 5/3). Övriga matcher är DIF (b), Helsingborg (h) och Storvreta (h)

-Olle och Fille!!! – Denna duo var på spelhumör senast mot Pixbo där Olle Abrahamsson gjorde tre mål och backen Filip Samuelsson assisterade till tre av Linköpings mål.

-TTG nollan!!! – Linköping har vunnit minst en gång över alla topp-7 lag i tabellen och tagit poäng av samtliga lag i SSL denna säsong utom just Thorengruppen (där det blev klar förlust hemma). Så nu är det dags!

Linköping vs Team Thorengruppen i kväll kl 18:30 i Thoren Arena, Umeå och ni ser matchen på Corren.se eller SportExpressen live